MENIU

Firea: Sunt necesare toate semnăturile pentru publicarea OUG, privind aleșii locali, în MO

Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat că Ordonanța de urgență, privind aleșii locali, nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial pentru că sunt necesare "absolut toate semnăturile", astfel încât să nu poată fi contestată "nici pe formă, nici pe fond".

Totodată, Gabriela Firea a opinat că este important să se anunţe momentul în care OUG va intra în vigoare și va începe, astfel, să își producă efectele, potrivit Agerpres.

"Eu nu am înțeles ca fiind o amânare. Eu am înțeles că este nevoie de absolut toate semnăturile, că trebuia și un aviz de la Consiliul Legislativ și va fi publicată acest ordonanță în Monitorul Oficial și ea va intra în vigoare. Deci, nu a fost practic o amânare. Au fost niște detalii de natură tehnică. Era nevoie de mai multe semnături. Așa este procedura. Nu poate să meargă la Monitorul Oficial niciun act normativ fără toate semnăturile. Trebuie să fie, până la urmă, din toate punctele de vedere — legal, juridic în regulă pentru a nu exista contestații nici pe formă, nici pe fond. Chiar dacă mai durează o zi sau două, important este ca textul să nu poată fi contestat", a spus aceasta, marți, într-o conferință de presă.

Guvernul a adoptat, joia trecută, o ordonanță prin care aleșii locali au posibilitatea ca în 45 de zile să-și aleagă partidul din care vor să facă parte, fără a-și pierde funcțiile.