MENIU

Firea: Plecarea miniștrilor PNL din Guvern nu impune demisia premierului

Firea: Plecarea miniștrilor PNL din Guvern nu impune demisia premierului - Foto: MEDIAFAX

Senatorul PSD Gabriela Firea afirmă că eventuala plecare a miniștrilor liberali din Guvern nu impune demisia premierului Victor Ponta.

"Ideea lansată săptămâna trecută de președintele liberal Crin Antonescu, potrivit căreia dacă PNL părăsește guvernul premierul ar fi obligat să demisioneze și să vină în fața Parlamentului cu o nouă formulă, presupunând că va obține o nouă nominalizare din partea președintelui, nu este originală. În urmă cu 7 ani, în aprilie 2007, după ce s-a rupt Alianța D.A. în urma eliminării din guvern a miniștrilor Partidului Democrat, președintele a trimis o scrisoare Parlamentului prin care cerea să nu fie votat noul guvern Tăriceanu. Traian Băsescu susținea atunci aceleași lucruri pe care le zice acum Antonescu despre un eventual nou guvern Ponta: că e ilegitim, că nu se mai respectă voința electoratului, că premierul a fost al alianței și nu al unui partid, că e necesar să se facă alegeri anticipate", susține Firea, potrivit unui comunicat remis marți AGERPRES.

Ea subliniază că, așa cum la momentul respectiv Călin Popescu-Tăriceanu, 'având în spate decizia propriului partid, al cărui fruntaș era și dl Crin Antonescu', nu a considerat oportun să demisioneze, și acum guvernarea trebuie să meargă înainte, 'cu sau fără liberali', mai ales că, spre deosebire de anul 2007, acum PNL nu va pleca din guvern decât prin voință proprie.

"În plus, s-a dovedit că guvernul Ponta are rezultate economice remarcabile. Avem una dintre cele mai mari creșteri economice din UE: 3,5%, mult peste estimarea inițială de 1,6%. Producția industrială a crescut cu 7% în 2013, față de 2012, a doua cea mai mare creștere din UE. Efectul concret al acestor creșteri a fost creșterea numărului de locuri de muncă cu 100.000. Am mărit de aproape patru ori gradul de absorbție a fondurilor europene, acesta ajungând în prezent la 34%, inclusiv prin deblocarea tuturor programelor oprite din cauza corupției PDL. Am reparat nedreptăți sociale. Am crescut pensiile, prima dată după mulți ani, și am dat bugetarilor banii înapoi", mai afirmă senatorul social-democrat.