MENIU

Firea despre nemulţumirile din partid: Voi vorbi în faţa colegilor

Gabriela Firea

Gabriela Firea a atras atenţia că sunt grupuri interministeriale care se fac doar că lucrează şi le cere să acţioneze mai urgent pentru rezolvarea problemelor. Aceasta a mai adăugat că va discuta deschis cu colegii în şedinţa Comitetului Executiv de la Neptun şi că dacă politicienii nu mai au legătură cu românii, atunci "fiecare avem o problemă în parte".

"Pot spune ca sunt grupuri de lucru interministeriale care lucrează de mult prea mult timp ca să dea soluţii care sunt evidente şi poate ar trebui să nu se mai facă că lucrează, ci să lucreze pentru a se da solutiile constructive. Această intrebare trebuie să o discutaţi cu premierul", a declarat sâmbătă Gabriela Firea, înainte de şedinţa CEx PSD, notează Mediafax.

Gabriela Firea a vorbit deschis şi în trecut despre problemele create de unii oameni din ministere prin întârzierea luării măsurilor.

Liderii PSD se reunesc în acest weekend la Neptun, în şedinţa CEx.

"Nu vreau să fac speculaţii sau să comentez anumite zvonuri. Vreau să spun cu claritate şi argumente în faţa colegilor, să lămurim anumite aspecte şi apoi dacă se ia vreo decizie, vă voi transmite. Sunt şi lucruri bune şi mai puţin bune şi toate trebuie tratate cu maximă sinceritate, cu gândul că avem mare responsabilitate ca politicieni. Dacă nu mai avem legătură cu românii, fiecare avem o problemă în parte", a spus Gabriela Firea, înainte de şedinţa CEx PSD.

Firea a recunoscut că la şedinţa de vineri seara a mai multor lideri PSD cu Liviu Dragnea s-au discutat şi nemulţumirile. "Dar, s-a căzut de acord să avem un cadru formalizat, să fie toţi colegii, vom disucta azi să discutăm împreună. Mă alătur celor care vor să construiască ceva"

Întrebată dacă se simte ţinta unor colegi, Gabriela Firea a spus că preferă să nu răspundă.

"Nu aş vrea să pun gaz pe foc înaintea şedinţei. Nu e vorba despre mulţumirea sau nemulţumirea Gabrielei Firea, fiecare va spune opinia sa cu privire la răspunsul partidului nostru la situaţia politica din ţară", a mai spus Firea.

"Sunt preocupată şi îndurerată că nu se fac progrese în domeniul administrativ, sunt întârzieri privind Capitala, cum ar fi fuziunea Elcen-RADET, alte proiecte, transferarea metroului si a Centurii. Dacă acest lucru (n.r.: ordonanţa privind amnisitia) se va stabili că e o prioritate, vor dori (n.r.: social demmocraţii) o cale sută la sută legală şi transparentă, comunicată ambasadelor, tuturor instituţiilor de la Bruxelles", a spus Gabriela Firea, înainte de şedinţa de la Neptun.

Bădălău: Şi eu sunt nemulţumit. Există ministere care funcţionează mai greu

Și Niculae Bădălău a admis existența unor probleme.

”Nemulţumiţi sunt. Şi eu sunt nemulţumit şi îmi doresc mult mai mult pentru România şi pentru români. Ideea e să discutăm şi să găsim măsurile necesare pentru îndreptare. (...) Avem o guvernare bună, avem o creştere economică, sunt măsuri care au fost în cadrul programului de guvernare şi care au fost implementate. E clar că în cadrul guvernului sunt ministere care funcţionează mai greu, iar aici probabil dna premier va veni cu o măsură de remaniere”, a declarat Niculae Bădălău.

El a admis şi faptul că PSD a scăzut în sondaje.

”E foarte adevărat că am avut o mică scădere, mai ales din cauza erodării şi neimplementării tuturor măsurilor la timp şi asta vine din guvern, nu din partid”, a adăugat Bădălău.

Mai multe articole despre:
PSD Gabriela Firea Niculae Bădălău