MENIU

Fiica lui Petre Daea a cerut câte 10 lei de la colegi pentru a merge în Vamă. Răspunsul Instituţiei

În timp ce ministrul Petre Daea uimeşte cu fiecare declaraţie despre oaie, fiica sa, angajată într-o instituție subordonată Ministerului Agriculturii, apare într-o controversă. Potrivit România Liberă, Daniela Daea ar fi cerut printr-un e-mail bani de la colegi să meargă în vacanţă, în Vama Veche. Contactat de Realitatea TV, Biroul de presă al insituției a precizat că ,,acel e-mail a avut un caracter personal și nu a făcut obiectul unei comunicări oficiale".

Jurnaliştii de la România Liberă scriu că Daniela Daea ar fi trimis un e-mail mai multor colegi, pe 19 iulie.

,,Hey people! Sâmbătă plec în Vamă. Cine vrea să ajute cu 10 lei pentru drum să vină la Biroul de Presă. Relaxarea face munca mai uşoară. Mulţumesc! Dana" ar fi scris fiica ministrului, Petre Daea.

Potrivit România Liberă, gestul ar fi fost interpretat de o parte dintre colegi drept o formă de presiune.

Într- un punct de vedere solicitat de Realitatea TV, Biroul de presă al instituţiei în care lucrează fiica ministrului Agriculturii a precizat:

,,Dana Florentina Daea a fost avertizată verbal de către şefii ierarhici privind utilizarea e-mail-ului de serviciu. De asemenea, precizăm că nu a fost colectată nicio sumă de bani în sensul indicat de dumneavoastră. Subliniem că acest e-mail a avut un caracter personal, nu a făcut obiectul unei comunicări oficiale și nu a afectat în niciun fel activitatea curentă a departamentului sau a instituției".

Daniela Daea a fost angajată în luna aprilie pe un post de referent treapta I, la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Pe site-ul instituției, salariul de bază pentru această funcție este în prezent de până în 3.000 de lei. Potrivit grilei de salarizare, salariul va ajunge în 2022 la 3.850 de lei. În urmă cu doar câteva zile, ministrul a recunoscut că fiica sa lucrează în cadrul instituţiei din subordinea sa.