MENIU

Fifor: Exercițiile militare recente ale Rusiei, acțiuni de provocare

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat că unele exerciţii militare desfăşurate în ultima vreme de către Federaţia Rusă sunt "acţiuni de provocare".

”Noi am tot discutat despre acţiunile de provocare ale Federaţiei Ruse. Vedem că zilele acestea s-a desfăşurat un exerciţiu militar uriaş. Este, zic eu, modalitatea Federaţiei Ruse de a arăta sau de a-şi dori să arate că reprezintă o forţă, şi că poate reprezenta oricând o ameninţare”, a afirmat Fifor, citat de agerpres.ro.

Ministrul a mai menționat că de la ocuparea ilegală a Peninsulei Crimeea, Federaţia Rusă ”se învecinează practic cu noi”, dar, spune el, asta nu ne ridică probleme.

”Noi, ca ţară membră a Alianţei Nord - Atlantice, împreună cu Polonia, asigurăm practic un echilibru pe flancul estic al Alianţei. Suntem pregătiţi în orice moment să apărăm partea aceasta a Alianţei Nord - Atlantice. Armata Română îşi îndeplineşte cu maximă vigoare obligaţiile asumate în calitate de membru al NATO”, a declarat Fifor.

Totodată, ministrul a spus că nu este cazul de măsuri speciale, deoarece România este într-o politică pe care NATO o face la nivelul întregii Alianţe.

Mai multe articole despre:
Rusia România NATO ministrul Apărării