MENIU

Ministrul Apărării, acuzații șocante la adresa Rusiei: agresiuni zilnice împotriva României

România se confruntă zilnic cu agresiuni din partea Rusiei în spațiul Mării Negre și este deseori nevoită să se apere de atacuri cibernetice rusești și de intruziune a aceluiași stat în viața politică internă, a declarat ministrul Apărării, Mihai Fifor, luni, pentru Associated Press.

Cu toate acestea, spune ministrul Apărării, România dorește să fie un garant al securității în regiune și un avanpost de avertizare privind eventuale amenințări pentru aliații NATO.

”Nu cred că există o zi fără o provocare” din partea Rusiei în spațiul aerian ori în apele teritoriale române, dar guvernul încearcă să le descurajeze cât de eficient posibil, a mai spus minisrul.

Rusia își mărește capacitatea militară pe peninsula Crimeea practic în fiecare zi, a atras atenția Fifor. ”Vorbim despre noi capacități navale, noi fregate, noi submarine", a spus el, adăugând că România intenționează să majoreze bugetul pentru Apărare la 2% din PIB în acest an de la 1,81% și să demonstreze că este un pilon de stabilitate și securitate.