MENIU

"Fără penali în funcții publice", doar un slogan, nu un principiu aplicat la USR

USR a pierdut ocazia să demonstreze că practică ceea ce propovăduiește. Sigur că e ușor să strigi "fără penali în funcții publice" și sa arăți cu degetul către alții, dar prin atitudinea de zilele acestea USR a demonstrat că este nimic altceva decât lupul paznic la oi. 

DNA a cerut permisiunea Senatului și Președinției pentru începerea urmăririi penale pentru Florin Cîțu, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, într-un dosar legat de achizițiile de vaccinuri în pandemie.

Prima reacție a USR a fost să lege acest dosar de alegerile din 2024.

Întrebat dacă Vlad Voiculescu rămâne candidatul USR pentru Parlamentul European, după acuzațiile DNA la adresa acestuia, Cătălin Drulă, președintele USR a afirmat că această candidatură rămâne valabilă și are toată susţinerea sa, ba mai mult USR îl transformă în simbol pentru lupta pe care o duce partidul lui Voiculescu în România.

Justiția e bună, ne spun cei de la USR, dar până se leagă de Voiculescu și ceilalți ai lor. Nu au nici cea mai mică jenă să pună presiune pe DNA, pentru că pentru ei nu principiile contează.

Potrivit lui Cătălin Drulă, ceea ce se întâmplă "este un evident atac politic, o acţiune judiciară aberantă", însă a afirmat că parlamentarii USR vor vota pentru ridicarea imunităţii senatorului Florin Cîţu, aşa cum solicită DNA, și în mod total opus atitudinii față de colegul de partid.

Așadar, s-a mai dus un mit legat de USR, după ce lumea oricum se lămurise că este un partid incapabil să se mobilizeze și să livreze pentru binele țării și al cetățenilor. Nu doar că au rămas la stadiul de partid-ONG, dar vedem acum că aura justițiarilor era doar frumos poleită.

Mai multe articole despre:
vlad voiculescu fara penali