MENIU

EXIT POLL alegeri parlamentare 2016. Toate EXIT POLL-urile: Victorie PSD, Dragnea sau Dâncu-premieri

La ora 21 au fost făcute publice primele rezultate de tip exit poll, pe baza sondajelor realizate printre românii care au votat între orele 7 și 19:30. Acest exit poll arată că PSD câștigă detașat, iar PNL și USR îi urmează. ALDE prinde pragul electoral, alături de UDMR, iar PMP îl ratează de puțin. 

Rezultate ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Rezultate parțiale oficiale BEC:

Camera Deputaţilor

PSD - 46,76%

PNL 20,51%

UDMR 7,75%

USR 6,72%

ALDE 5,39%

PMP 4,76%

PRU 2,67%

Senat

PSD 46,99%

PNL 20,81%

UDMR 7,67%

USR 6,92%

ALDE 5,81%

PMP 5,01%

PRU 2,88%.

Un EXIT POLL făcut public în această seară arată că PSD a câștigat votul de la alegeri parlamentare 2016 cu 45,4%, urmat de PNL și USR. PMP, partidul lui Traian Băsescu, ratează la mustață pragul electoral, potrivit rezultatelor de tip EXIT POLL. 

EXIT POLL ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Rezultate exit poll pentru ora 21:

PSD - 45,4%

PNL - 21,0%

USR - 9,4%

UDMR - 6,8%

ALDE - 6,4%

PMP - 4,7%

PRU - 2,5%

EXIT POLL ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Rezultate exit poll pentru ora 19:30:

PSD 44%

PNL 22%

USR 10%

UDMR 6%

ALDE 5,5%

PMP 4,5%

PRU 3%

ANR 2%

Rezultatele la alegerile parlamentare 2016 arată că este foarte posibil ca România să aibă un nou premier. Aflăm calculele electorale, după primele exit poll-uri, AICI

Reacții după EXIT POLL la alegeri parlamentare 2016:

„Cred că nu mai există nicio îndoială că cetățenii au făcut diferența între vorbe și realitate, între manipulare și adevăr. Arată că românii au votat pentru creșterea economică, pentru taxe și impozite mai mici, pentru ca tinerii să aibă locuri de muncă mai bine plătite, pentru a ne hrăni cu ceea ce produce pământul nostru și nu din import”, a spus președintele PSD Liviu Dragnea.

”Este o victorie incredibilă pentru un partid care a luat naștere în urmă cu doar 6 luni. Le mulțumesc tuturor celor care ne-au votat, celor care au strâns semnături, au donat pentru noi sau care au ieșit în stradă pentru USR. Tot ce ați făcut pentru noi cu atât entuziasm și cu atâta bună credință ne obligă. Reprezentanții noștri în Parlament au datoria să își țină promisiunile din campanie, iar noi ca partid să continuăm să creștem pe aceleași coordonate: integritate și competență. Mulțumesc!”, a reacționat Nicușor Dan, liderul USR.

”Mesajul este unul de atenţie până în ultima secundă. Le mulţumesc colegilor care au fost alături de mine în această campanie. Mandatul celor care vor intra în Parlament nu este deloc uşor”, a spus și liderul PNL Alina Gorghiu.

Ultimul EXIT POLL, valabil pentru voturile exprimate până la ora 17 30, arată că PSD câștigă votul de astăzi cu 46%, în timp ce PNL are 22% dintre voturi. USR, formațiunea condusă de Nicușor Dan, este pe trei și trece fără emoții de pragul electoral. Emoții mari pentru formațiunile lui Călin Popescu Tăriceanu și Traian Băsescu, care se află foarte aproape de pragul electoral. Rezultatele partidelor care nu ating pragul electoral se redistribuie către partidele care au trecut de acest prag. Astfel, dacă PMP și ALDE nu ating pragul, sunt mari șanse ca PSD să ajungă spre 50% din voturi, după redistribuire.

EXIT POLL-urile arată că PSD conduce la voturile exprimate la alegeri parlamentare 2016, urmat de PNL. USR este pe locul trei, iar ALDE apare puțin peste pragul electoral de 5%. Un alt partid care poate atinge 5%, pragul electoral de la alegeri parlamentare 2016, este UDMR. PMP este sub pragul electoral, cu 4% din voturi.

UPDATE ora 20 - noi rezultate ale EXIT POLL-urilor la alegeri parlamentare 2016

EXIT POLL ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Rezultate exit poll la ora 19:

PSD - 42%

PNL - 21%

USR - 10%

ALDE - 7%

PMP - 6%

UDMR - 5 %

Restul partidelor nu au atins pragul electoral, potrivit acestui exit poll ale cărui rezultate au fost publicate de evz.ro

- UPDATE ora 17 - noi rezultate ale EXIT POLL-urilor

EXIT POLL Alegeri Parlamentare 2016 - ora 17.30:

PSD: 46%

PNL: 22%

USR: 9%

ALDE: 6%

PMP: 4%

UDMR: 5%

PRU: 3%

- Al treilea EXIT POLL de la alegeri parlamentare 2016 arată că PSD câştigă cu un scor zdrobitor alegerile din 11 decembrie 2016.

Sursele Realitatea.net arată mici schimbări în rezultatele prognozate de sondajele de la ieșirea de la urne la ora 15.30:

PSD: 49%

PNL: 21%

USR: 7%

ALDE: 6%

PMP: 5%

UDMR: 5%

PRU: 3%

- Am realizat scurte portrete ale candidaților pe care marile partide le pun în capul listei la alegerile parlamentare 2016, atât pentru Camera Deputaților, cât și pentru Senat. Puteți citi articolul AICI

EXIT POLL alegeri parlamentare 2016 - Sondaj până la ora 13

PSD – 47%

PNL – 28%

USR – 8%

ALDE – 4%

UDMR –4%

PMP – 3%

PRU – 2%

PER – 1%

ANM –1%

Nu Răspund – 2%

EXIT POLL alegeri parlamentare 2016 - Sondaj până la ora 11

PSD - 45%

PNL - 25%

USR - 7%

ALDE - 6%

UDMR - 5%

PMP - 5%

PRU - 2%

PER - 1%

ANM - 1%

Nu răspund 3%. 

Toate detaliile despre aceste prime rezultate de tip exit poll de la alegeri parlamentare 2016 pot fi consultate AICI

Diferența dintre PSD și PNL este de 19-20%, potrivit acestor cercetări de tip EXIT POLL. Alte partide care pot prinde pragul electoral la alegeri parlamentare 2016 sunt USR, ALDE, PMP și UDMR.

realitatea.net îți prezintă live prezența la vot și rezultatele alegerilor din București, dar și din toate județele țării: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, București, Buzău, Călărași, Caraș Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea.

Alegeri parlamentare 2016 EXIT POLL. Ce nu ai voie să faci în ziua votului?

Autoritățile atrag atenția asupra regulilor care trebuie respectate în ziua scrutinului. Astfel, campania electorală se încheie în ziua de sâmbătă, 11 decembrie, la ora 7.00. Cu 48 de ore înainte de ziua votării este interzisă prezentarea de sondaje de opinie și, de asemenea, se interzice difuzarea de spoturi de publicitate electorală, invitarea sau prezentarea candidaților în programe, sau comentarii privind campania electorală. În ziua votării este interzisă prezentarea sondajelor realizate la ieșirea de la urne înainte de ora 21.00.

EXIT POLL Alegeri parlamentare 2016. Este interzisă prezenţa mai multor persoane în cabina de vot, precum şi fotografierea sau filmarea prin orice mijloace a buletinului de vot de către alegători în timpul exercitării dreptului de vot. Cei care încalcă această regulă riscă amendă de la 600 lei la 1.000 lei. De asemenea, se interzice distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice alt mod a listelor electorale, a platformelor-program afişate sau a oricăror altor afişe ori anunţuri de propaganda electorală.

Comercializarea sau consumul de băuturi alcoolice pe o distanţă de 500 de metri în jurul localului secţiei de votare – se sancţionează cu amendă de la 2.200 lei la 3.000 lei.

EXIT POLL Alegeri parlamentare 2016. Alte infracțiuni:

- oferirea sau darea de bani, bunuri sau de alte foloase, în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat, sau împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales.
- utilizarea unei cărţi de alegător sau a unui act de identitate nul ori fals sau a unui buletin de vot fals.

Fapta persoanei care votează prin introducerea în urnă a mai multor buletine de vot decât are dreptul un alegător.

Aceste infracțiuni se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

EXIT POLL Alegeri parlamentare 2016Așa cum este prevăzut în Constituție, Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării. Astfel, Parlamenul reprezintă puterea legislativă și este una dintre cele trei puteri fundamentale din stat, alături de puterea judecătorească (instanțele judecătorești) și puterea executivă (Guvernul). În exercitarea mandatului, deputaţii şi senatorii sunt în serviciul poporului, având atribuția de a adopta legi, hotărâri și moțiuni. Deși deputații și senatorii sunt cei care trebuie să vină, de obicei, cu propuneri de legi, inițiativa legislativă poate aparține și Guvernului sau cetățenilor.

EXIT POLL Alegeri parlamentare 2016Alegerea senatorilor şi deputaţilor se face prin scrutin de listă şi pe bază de candidaturi independente. Listele de candidați sunt propuse de partidele politice, alianțele politice, alianțele electorale sau de organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri. Sistemul electoral este bazat pe reprezentarea proporțională. Astfel, conform Legii nr. 208/2015, norma de reprezentare pentru alegerea Camerei Deputaţilor este de un deputat la 73.000 de locuitori, iar pentru alegerea Senatului este de un senator la 168.000 de locuitori.