MENIU

EUROPARLAMENTARE 2014: PCM propune formarea unei "reprezentative naţionale" maghiare

EUROPARLAMENTARE 2014: PCM propune formarea unei "reprezentative naţionale" maghiare

EUROPARLAMENTARE 2014. PCM propune formaţiunilor politice maghiare formarea unei "reprezentative naţionale" pentru alegerile europarlamentare, preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, afirmând că maghiarii se aşteaptă de la cei care îi reprezintă să continue "marşul comun", transmite corespondentul MEDIAFAX.

EUROPARLAMENTARE 2014. Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că liderii organizaţiilor judeţene ale formaţiunii au discutat, la sfârşitul săptămânii trecute, despre alegerile europarlamentare, părerea generală fiind că aceştia consideră importantă realizarea unei înţelegeri între formaţiunile politice maghiare.

Potrivit lui Kulcsar Terza, PCM consideră că "Marele Marş al Secuilor" din 27 octombrie a demonstrat că "marşul trebuie continuat".

"Comunitatea noastră se aşteaptă la acest lucru de la noi, de la PCM, de la UDMR şi de la PPMT", a spus preşedintele PCM Covasna.

Potrivit acestuia, au existat deja discuţii în acest sens între reprezentanţii UDMR şi cei ai PCM, iar acestea vor continua.

EUROPARLAMENTARE 2014. "Încercăm să formăm o reprezentativă naţională şi astfel să reprezentăm comunitatea maghiară în Parlamentul European. Până în prezent, doar UDMR ne-a invitat la masa discuţiilor, iar noi am dat curs invitaţiei, PPMT, în schimb, nu ne-a căutat, iar noi am aflat din presă că ar participa la alegerile europarlamentare", a spus Kulcsar Terza.

Potrivit acestuia, PCM susţine realizarea unei liste comune, fiind nevoie de o înţelegere pe anumite subiecte, printre care problema autonomiei.

EUROPARLAMENTARE 2014. PCM a mai propus o coaliţie a forţelor politice maghiare şi înaintea alegerilor parlamentare din 2012, dar, întrucât aceasta nu s-a realizat, a decis să nu participe la alegeri. Conducerea formaţiunii susţinea la vremea respectivă că la alegerile locale a fost nevoie de competiţie, dar la cele parlamentare trebuia să existe o coaliţie a forţelor politice maghiare, ceea ce nu a fost posibil, motiv pentru care PCM a decis să nu împartă voturile maghiarimii.

Mai multe articole despre:
alegeri preşedinte Covasna PCM europarlamentare 2014