MENIU

Eugen Teodorovici, anunț de ultima oră despre amnistia fiscală

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a spus marți, la Antena 3, că renunță la amnistia fiscală, dar că în luna august se lucrează la o propunere privind facilități pentru companiile și persoanele fizice care plătesc mai devreme.

”Nu mai avem în intenție ștergerea principalului”, a spus Teodorovici, care a detaliat că ”lucrăm în august la o astfel de propunere. Vor fi vizate și companiile de stat sau private cu datorii la stat și companii fără datorii la stat, vor avea o facilitate, dar și persoanele fizice, dar nu o amnistie. Va fi un stimul ca oamenii să plătească în acest an”, a spus Teodorovici, anunță hotnews.ro.

De asemenea, Teodorovici a spus că se lucrează la o modificare a legii Insolvenței. 
 
”Cadrul legal pe insolvență trebuie schimbat radical. În primul rând nu ar trebui să mai permită ca o firmă în insolvență să aibă relații comerciale cu o firmă din grup. E clar că tu pe acea firmă o ridici, iar eu, statul, sunt pagubit. Altă problemă, să nu mai fie dat un termen lung. Trebuie să fie un singur termen, dacă l-ai încălcat faliment să scrie pe firmă. Aceste lucruri nu sunt legale și morale și se vor schimba cu modficarea acestei legi”, a mai spus Teodorovici.