MENIU

Eugen Nicolicea, vicepreşedinte UNPR: "Nimeni nu poate spune că Oprea ţine cu dinţii de funcţie"

Vicepreşedintele UNPR Eugen Nicolicea a comentat la Realitatea TV pe marginea refuzului lui Gabriel Oprea de a demisiona, în urma accidentului în care poliţistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa.

"Cererea preşedintelui Klaus Iohannis era ca domnul Gabriel Oprea să dea un comunicat public sau să iasă public cu explicaţii. Ceea ce făcuse deja", a explicat vicepreşedintele UNPR Eugen Nicolicea în timpul emisiunii "Jocuri de Putere", de la Realitatea TV.

Nicolicea, care este şi ministru delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, a precizat că în timpul întâlnirilor săptămânale dintre grupul de senatori şi grupul de deputaţi s-a discutat şi despre situaţia apărută ca urmare a accidentului în care poliţistul Bogdan Gigină, aflat în coloana oficială a lui Oprea, a murit.

"Domnul GabrielOprea a reiterat ceea ce a spus în cadrul luărilor de poziţie publice şi a declarat că nu este vinovat şi nu se simte vinovat cu nimic, pentru că dacă ar fi fost, şi-ar fi dat demisia", a spus vicepreşedintele UNPR, amintind că Gabriel Oprea a demisionat în anul 2009 din funcţia de Ministru de Interne, când i s-a cerut să facă anumite numiri în funcţie cu care nu era de acord.

"Domnia sa, după cum ştiţi, în calitate de ministru de Interne, şi-a dat demisia atunci când a fost obligat să nominalizeze nişte persoane în funcţii de răspundere, persoane care, după părerea dânsului, nu puteau să ocupe acele funcţii, fiind angrenate în altfel de activităţi. Şi atunci a considerat că este un gest de onoare să îşi dea demisia pentru că aşa ceva nu poate să facă, nu serveşte interesului naţional. Deci, nimeni nu poate spune că Gabriel Oprea ţine cu dinţii de funcţie. Şi-a mai dat demisia din funcţii, chiar şi din funcţia de ministru de Interne.
Dar ca să fie un gest de onoare sau un gest serios trebuie să ai fie un obiectiv cum a fost acela, fie să te simţi vinovat. Ceea ce dânsul nu se simte absolut deloc", a spus Nicolicea.

În opinia ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, în acest moment există două probleme: "problema cu vinovăţia, pe care dânsul (Gabriel Oprea, n. red) a tratat-o foarte clar - a spus că cel mai curând, în cel mai scurt timp, organele abilitate vor clarifica situaţia şi evident că atunci se va lua o decizie şi toată lumea va  vedea - şi problema emoţională, şi anume acuzaţia că nu a comunicat cum trebuie. Dânsul a explicat de ce a făcut-o".

Întrebat cum ar fi reacţionat el dacă s-ar fi aflat în situaţia lui Gabriel Oprea, vicepreşedintele UNPR a spus că nu se poate "compara" cu vicepremierul.

"Nu am avut responsabilităţile acestea de vicepremier pe responsabilitate naţională şi cred că nici nu m-aş putea vedea într-o astfel de situaţie. Şi sunt mai impulsiv... Eu poate că aş răspunde pe loc. Mă refer acum nu la o situaţie tragică, ci anume atunci când un adversar ne acuză de ceva sau ne atacă, am obiceiul să cam răspund pe loc. Dar nu se compară situaţia aceasta cu una tragică. Sunt convins că, deşi aparent a pierdut, pe termen lung va câştiga că nu a intrat într-o astfel de dispută ", a afirmat Eugen Nicolicea.