MENIU

Elevi daţi afară de la ore pentru că au barbă. Ce explicaţii a dat profesoara

Mai mulţi elevi de la Colegiul Economic din Bacău susţin că au fost daţi afară de la ore pentru un motiv despre care auzeam pe vremea Comunismului: nu au venit la şcoala tunşi şi bărbieriţi. Cazul a ajuns şi la urechile inspectorilor şcolari care fac verificări.

„(Spunea, n.r.) Mai bărbieriţi-vă, că nu accept bărboşi la ora mea. Eu am vorbit şi cu doamna dirigintă înainte să vorbesc cu doamna Stoica şi am întrebat-o: este normal? Şi a spus: fiecare profesor la oră răspunde de oră”, spune mama unui elev.

„(A spus, n.r) El nu are mustaţă mare, dar sunt alţi colegi cu păr mare, chiar bărboşi, şi a trebuit să îl dau şi pe el afară din cauza asta, deci am vorbit cu doamna Stoica după ce l-a dat afară”, adaugă femeia.

Profesoara recunoaşte că i-a dat afară pe elevi și spune că nu aveau o ţinută potrivită pentru şcoală.

„Atitudinea elevilor a fost una necorespunzătoare. Nu au reușit să se conformeze regulamentului de ordine interioară al liceului, după care funcționează toata lumea.

Cum ar fi de exemplu o ținută vestimentară și tunsoare corespunzătoare”, spune Cristina Stoica, profesoară de engleză.
„Au fost rugați să meargă să își revizuiască ținuta, nicidecum sancționați pentru că nu erau îmbrăcați corespunzător”, a adăugat ea". 

Directorul recunoaşte că mai degrabă profesoara a încălcat regulamentul şi nu elevii, dar anunţă că va lua măsuri după ce vobeşte cu toţi cei implicaţi în scandal.