MENIU

Băsescu: Am fost acasă la Elena Udrea, în arest. Încerc să o conving că nu am abandonat-o

Traian Băsescu a afirmat că de când Elena Udrea este în arest la domiciliu, a fost acasă la aceasta să o viziteze, precizând că încearcă să o convingă că nu a abandonat-o. 

”Nu o considerați pe Elena Udera un copil pe care o duci de mână. În toata perioada asta de când iî este foarte greu să știți că sunt unul dintre cei care vorbește cu ea în fiecare zi, ma duc la ea în arest, la ea acasă. Incerc să o conving că nu am abandonat-o. Am fost la doamna Udrea acasa, în arestul la domiciliu, am nimerit când erau avocații. Eu o știu ca om. Nu avea cum sa ia bani. Mâine se judecă arestarea, nu fac niciun comentariu în ceea ce privește dosarele Elenei Udrea, pentru că ii fac rau și nu vreau. Eu știu de la doamna Udrea și știu foarte multe informări pe care le primea ca beneficiar legal, de care ținea cont. Cand a primit informația că o firmă are activitați susceptibile a fi puse sub semnul întrebării  și a chemat subordonații și i le a spus incetați orice actiune cu firma asta”, a mai precizat fostul șef de stat. 

Băsescu a mai precizat că în opinia sa, au existat prea multe cereri de arestare: 

”Singurul lucru care mi se pare excesiv: numărul mare de cereri de arestare. Există această presiunea. Parcă încep să se axeze prea mult pe aceste declaraţii, pe denunţuri. Pe lângă ele parcă trebuie să mai pui ceva (...) Spui că ai luat 900.000 de dolari de la o firmă, nu te-ai uitat în ea şi i-ai dus la ministru. Spui în declaraţie că nici nu ştii nimic. Păi cum, tu nu ştii nimic. Ţi-au trecut 900.000 de dolari şi tu nu ai luat nimic, măcar o mie de dolari. Vă garantez că doamna Udrea nu bate la uşa niciunui bărbat...din proprie iniţiativă. Eu sper să nu fie condamnată pentru că e cea mai mare investiţie politică pe care am făcut-o. Am văzut rata de succes al DNA. E 90%. Nu e 100%. Aşadar, doamna Udrea poate intră în cele 10%”, a mai spus fostul președinte.