MENIU

Elena Udrea vrea o lege pentru închiderea gurii denunțătorilor

Elena Udrea

Aleşii vor legi pentru ei! Elena Udrea a depus un proiect prin care vrea ca denunţurile să poată fi făcute în maximum trei luni de la comiterea faptei. Şi nu este singura iniţiativă legislativă de acest fel. Şi senatorul Ioan Ghişe a pus gând rău celor care fac denunţuri. El propune un termen de 30 de zile pentru mărturisirea unei fapte, în caz contrar, aceştia să plătească cu libertatea. 

Pentru că se confruntă direct cu denunţuri împotriva ei, Elena Udrea vrea să ia măsuri. A depus un proiect de lege în Parlament, prin care propune ca denunţurile să poată fi făcute doar în maximum trei luni de la săvârşirea faptei de corupţie. Mai mult, dacă denunţătorul este cel care a şi comis fapta, atunci ar urma să i se confişte bunurile obţinute nelegal. 

În expunerea de motive, Elena Udrea spune că proiectul ei ar crea stabilitate şi predictibilitate în anchetele penale, în condiţiile în care oameni anchetaţi au denunţat fapte vechi şi de zece ani doar pentru a scăpa de pedeapsă. „Este imoral şi contrar scopului normelor de drept penal, dar şi a statului de drept ca această categorie de infractori să facă denunţuri, mai mult sau mai puţin reale şi să beneficieze de o dublă protecţie”, a argumentat Udrea.

Proiectul este iniţiat de mai mulţi deputaţi şi senatori, de la toate partidele. Preşedintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, este însă sceptic.

"Vom face o analiza la nivelul grupului si trebuie sa vedem daca merge mai departe cu sustinerea partidului. Mai degraba cred ca acest proiect reprezinta un semnal, si nu un proiect care sa aibe sanse sa fie finalizat de acest parlament", a spus Steriu.

Şi nu este singura astfel de iniţiativă. Şi senatorul independent Ioan Ghişe vrea ca denunţurile să fie făcute doar în maximum 30 de zile. În caz contrar, Ghişe a propus ca respectivul să fie pedepsit chiar cu închisoare, de la doi la şase ani.

 
Mai multe articole despre:
Elena Udrea Ioan Ghişe denunturi