MENIU

Elena Udrea: Meleșcanu, însuși, își arată apartenența politică și susținerea față de Ponta

Candidatul PMP la alegerile prezidențiale, Elena Udrea, a declarat, marți seară, la Realitatea TV,  în contextul dezvăluirilor privind calitatea de ofițer acoperit, a premierului Victor Ponta, că Teodor Meleșcanu și-a arătat apartenența politică în momentul în care ”a acceptat să valideze acea Hotărâre de Guvern, care practic îl acoperea pe Victor Ponta”. Elena Udrea consideră că Teodor Meleșcanu a arătat, prin prisma ultimelor declarații, susținerea pe care o are față de ”proiectul Ponta-președinte”. 

”Eu m-aș bucura ca instituțiile statului, care au căpătat forță și independență, care au funcționat fără niciun fel de implicare și presiune a politicului, în timpul lui Traian Băsescu, să își dorească să rămână independente. Din păcate, mă uit și constat că sunt instituții care se pregătesc din nou de stăpân. În acest moment, instituțiile sunt independente. Nu cred că există vreo instituție, chiar Serviciile nu pot spune că, în mandatul lui Traian Băsescu, au fost influențate politic sau că li s-a cerut să facă într-un anume fel lucrurile sau că li s-a cerut să își exercite atribuțiile, în favoarea vreunui partid politic sau vreunui lider politic. Șeful SIE nu este instituția. Șeful SIE era un om politic, de la liberali, pe care Traian Băsescu l-a numit în funcția de șef SIE. Deci domnul Meleșcanu, ca dovadă că este om politic, este în campanie electorală, astăzi, și este de partea lui Victor Ponta și așa a fost în momentul în care a acceptat să valideze acea Hotărâre de Guvern, care practic îl acoperea pe Victor Ponta. Dar instituțiile înseamnă oamenii care chiar lucrează în servicii. Oamenii aceia au funcționat, cu adevărat, în mod independent, și-au făcut treaba profesionist și nici nu au fost, în niciun caz, supuși presiunilor politice, așa cum erau în anii 97-2001, când vorbim de colaborarea lui Victor Ponta cu SIE. Despre domnul Meleșcanu nu mai trebuie să presupunem nimic. Domnul Meleșcanu, însuși, își arată, astăzi, apartenența politică și susținerea față de un proiect, proiectul Ponta-președinte. Nu mai trebuie să presupunem nimic. Dânsul este implicat politic, de când Victor Ponta este premier și de când mandatele președintelui, cel de-al doilea mandat, se apropia de sfârșit”, a precizat Elena Udrea.

Pe de altă parte, candidatul PMP la Președinție afirmă că, în viziunea sa, există ”instituții care abia așteaptă să aibă, din nou, stăpân”.

”Dincolo de șefii serviciilor, și aici mă refer doar la cel de la SIE, care pot avea partipiuri politice, speranța mea este legată de instituția în sine, că nu vor mai accepta să se mai întoarcă sub control politic vreodată și că ce au câștigat, în acești zece ani, vor păstra pe mai departe și se vor lupta să rămână independenți. Mie mi se pare că sunt instituții care abia așteaptă să aibă, din nou, stăpân și ar fi păcat de toată lupta asta de zece ani, a unor politiceni, care au vrut să învingă cutuma, practica aceasta pe care PSD o are și au acceptat să creeze instituții independente. Traian Băsescu este primul dintre acești oameni politici care au vrut să creeze instituții puternice și independente. Acum, după zece ani, dacă există pericolul ca oamenii din aceste instituții să accepte să se întoarcă din nou sub stăpân politic, atunci este o problemă cu care ne vom confrunta cu toții, în perioada următoare”, a declarat Elena Udrea.