MENIU

Elena Udrea, prima reacție cu privire la geanta ce ar fi fost cumpărată cu 50 000-100 000 de dolari

<p>Elena Udrea&nbsp;</p>

Elena Udrea a postat pe pagina sa de facebook o primă reacție cu privire la geanta ”Hermes” pe care procurorii susțin că Udrea și-a cumpărat-o cu bani neindentificați. Echipa sa de comunicare precizează Udrea nu are și  nu și-ar fi cumpărat nicodată o geantă atat de scumpă. ”Acest subiect inventat de procurori, care nu are nicio legătură cu speţa, este o diversiune prin care se doreşte acoperirea faptului că nu există probe împotriva fostului ministru”, se mai arată pe facebook. 

”Elena Udrea nu are geantă nici de 50.000 de dolari, nici de 100.000 de dolari. Nu ar fi dat niciodată o asemenea sumă pe un astfel de obiect.

Acest subiect inventat de procurori, care nu are nicio legătură cu speţa, este o diversiune prin care se doreşte acoperirea faptului că nu există probe împotriva fostului ministru.

Recomandăm presei de bună credinţă să citească dosarul, care a devenit public, şi să lase la o parte poveştile nemuritoare din rechizitoriu”, se arată pe pagina sa de facebook. 

Din rechizitoriul dosarului Gala Bute, rezultă potrivit unor mail-uri furnizate de către Ana Maria Topoliceanu, că acesta a cumpărat pentru Elena Udrea o geantă din piele de crocodil, care are un preț cuprins între 50 000-100 000 de dolari. Plata s-a făcut în numerar, întrucât suma nu este indentificată în extrasele de cont ale inculpatei. 


Cum arată geanta Elenei Udrea, de 50 000-100 000 de dolari, din piele de crocodil

”Din mesajele de poştă electronică şi din declaraţiile inculpaţilor rezultă că în luna februarie 2012 Udrea Elena Gabriela a achiziţionat prin intermediul lui Topoliceanu Ana Maria o geantă Hermes Birkin Crocodile, al cărei preţ variază potrivit datelor existente pe site-ul ebay.com între 50.000 şi 100.000 USD. Plata preţului s-a realizat în numerar, în condiţiile în care provenienţa sumei nu poate fi identificată în extrasele de cont bancar ale inculpatei”, se arată în rechizitoriu.  

Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA în dosarul "Gala Bute", în stare de arest preventiv.

În același dosar au fost deferiți justiției: fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă, administratorul unei societăți comerciale.

Dosarul a fost înaintat pentru soluționare Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Rechizitoriu. Udrea și-a cumpărat o geantă din piele de crocodil cu 100 000 de USD, plătind cash