MENIU

Elena Udrea: Nu avem nevoie de un președinte care să fie șantajabil

Candidatul PMP la Președinție, Elena Udrea, a declarat, la Realitatea TV, că este de acord cu afirmațiile președintelui Traian Băsescu, conform cărora, nu ar trebui să existe secrete importante în CV-urile candidațior, la alegerile prezidențiale, subliniind că, în caz contrar, ar exista riscul ca acea persoană să fie șantajată, iar ”România nu are nevoie de un președinte, care să fie șantajabil”.

”Este foarte important ca toate secretele din CV-urile candidaților să apară. Victor Ponta, chiar și în CV, își trecuse foarte multe cursuri, și când a văzut că au fost verificate, le-a scos. Este foarte important să știm ce a făcut fiecare candidat, cine vrea să conducă România. Este foarte corect ce a spus președintele României, ca fiecare să spună public ce a făcut, dacă sunt sau nu ofițeri acoperiți. Există riscul, ca atunci când ții în secret astfel de lucruri, să fii șantajabil. Nu avem nevoie de un președinte care să fie șantajabil, ci independent”, a spus Elena Udrea.

Pe de altă parte, Elena Udrea a ținut să precizeze că proiectele politice care au la bază doar interesul personal, rareori au succes, acordând drept exemplu, ”proiectul USL”, despre care spune că s-a destrămat, în momentul în care Victor Ponta nu a mai dorit să îl susțină pe Crin Antonescu, la alegerile prezidențiale. 

”Când oamenii intră într-un proiect, doar din interes personal, rareori proiectul are succes. Uitați-vă la proiectul USL. S-a destrămat, când Victor Ponta nu a mai dorit să îl susțină pe Crin Antonescu la Președinție. Eu zic din 2012 ca Victor Ponta nu îl va susține pe Crin Antonescu la Președinție și așa s-a întâmplat. Pretextul găsit a fost lamentabil pentru țară, cel potrivit căruia PNL a hotărât ruperea proiectului USL pentru că Iohannis nu a primit funcția de vicepremier. A fost o alianță gândită doar de conducerea partidului, de aceea nu poate fi un proiect de succes”, a mai spus Elena Udrea.