MENIU

ELENA UDREA: ÎL DAU JOS PE PONTA de la Guvern - primul lucru pe care îl fac după ce ajung preşedinte

ELENA UDREA: ÎL DAU JOS PE PONTA de la Guvern - primul lucru pe care îl fac după ce ajung preşedinte

Elena Udrea, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, a dezvăluit, la DESCHIDE LUMEA, primul lucru pe care îl va face după ce ajunge preşedintele României: "Îl dau jos pe Ponta de la Guvern".

"Oamenii ar trebui să aleagă în acest moment extrem de important pentru România. Momentul noiembrie 2014 este unul extraordinar de important pentru ţară. România alege acum dacă se întoarce în perioada de dinainte de 2004 în care statul era la cheremul unui partid, unor oameni politici care ocupau funcţii înalte, în care nu exista justiţie. Societatea era sufocată de partidul-stat. Nici presa nu respira pe vremea aceea. Există acest risc pe care românii trebuie să îl conştientizeze. Aud din ce în ce mai mulţi oameni vorbind despre asta, preocupaţi să analizeze candidaţii, preocupaţi de ziua de după, ce va fi din 17 noiembrie. Am speranţa că românii, conştientizând momentul istoric în care ne aflăm, vor vota analizând foarte bine candidaţii. Cred că România are nevoie de lideri puternici", a spus Udrea.

Udrea a mai spus că Ponta este la cheremul baronilor locali şi al mogulilor de presă: "Victor Ponta este un lider la cheremul baronilor locali. Este un lider slab la cheremul mogulilor de presă. Un om căruia îi este frică de un mogul de presă că o să îl critice, că o să îl atace, este un om politic slab care va lua decizii sub această presiune".

Udrea a comentat şi faptul că România va pierde portofoliul pentru Dezvoltare Regională.

"Victor Ponta va pierde această competiţie. Modalitatea în care a făcut nominalizarea a dus la tot acest conflict. Este o luptă pentru a câştiga aceste portofolii. Arată cât de puţin pregătit este Victor Ponta pentru a reprezenta interesele României. Pe plan intern, oamenii sunt disperaţi de ceea ce se întâmplă cu Victor Ponta la guvernare. În interior, dezastru. În afara ţării, nu este în stare să reprezinte România astfel încât să respecte interesul pe care îl avem. Şi atunci mă între de ce mai stă la Palatul Victoria? De ce mai încurcă această ţară? De aceea spun cu toată responsabilitatea că primul lucru pe care îl fac după ce ajung preşedintele României e să îl schimb pe acest prim-ministru. Îl schimb pe domnul Victor Ponta, schimbând majoritatea din Parlament", a spus Udrea.

"Klaus Iohannis nu cred că este un om puternic pentru că nimic dinc e face dânsul nu ne dă măcar impresia că ar fi. Klaus Iohannis este un om care ascunde foarte multe lucruri în trecutul dânsului. Diferenţa dintre mine şi Ponta, dintre mine şi Iohannis, dincolo de faptul că eu de 10 ani sunt un om politic care nu cedez, nu am cedat în faţa mogulilor de presă, dincolo de capacitatea mea de a duce o luptă politică pentru convingerile mele, sunt şi un om politic care atunci când am avut ocazia, când am fost ministru, am lăsat ceva în urma mea. Peste 6000 de proiecte de drumuri, pârtii, reabilitare de spitale, reabilitări de săli de sport. Toate acestea sunt lucruri concrete lăsate în urma mea care sunt dovada faptului că, dacă am făcut ceva atunci când am avut ocazia, ajuns odată preşedinte voi face lucruri pentru această ţară", a mai spus Udrea.

Udrea: A fost decizia lui Cristian Diaconescu să renunţe la candidatura pentru prezidenţiale