MENIU

Elena Udrea, către colegii săi, înainte de vot: Fiţi convinşi că va veni şi rândul vostru!

<p>Elena Udrea</p>

Elena Udrea a anunţat în discursul pe care l-a susţinut în plen înainte de votul pentru cererile de urmărire penală, reţinere şi arestarea, că le va veni şi rândul colegilor săi. Deputații au aprobat cererea privind încuviințarea începerii urmăririi penale a Elenei Udrea, cu 193 de voturi "pentru" și 106 "împotrivă". Votul a fost secret cu bile.

"Fiţi convinşi că va veni şi rândul vostru. Vor mai face politică doar cei agreaţi de sistem", a spus Udrea.

Pe de altă parte, fostul ministru a mai lansat un atac foarte dur către sistemul de justiţie şi către procurori, spunând că "sistemul a decis ca Elena Udrea trebuie bagata iar in beci". Totodată, Udrea a mai susţinut că procurorul a cerut arestarea sa preventivă înainte sa vadă ce are de spus:

"Am cea mai mare experienta pentru ca astazi, in octombrie 2015, sunt pentru a treia oara in fata dumneavoastra. Putem introduce in statul Camerei Deputatilor, aretsarea Elenei Udrea. Am stat in arest ai mult timp: in arestul Capitalei, la Targsor. Vin sa spun ce se intampla nu cu Elena Udrea, ci ce se intampla cu Romania. Cred ca nu mai aveti nicio indoiala ca ceea ce am spus, e adevarat. Arestarea Elenei Udrea e un plan inceput inca din timpul celui de al doilea mandat al lui Basescu. E o actiune a instituiilor de forta. Intr-o tara in care coruptia a atins toate nivelurile societatii, orice demers anticoruptie e sustinut. Insa, pentru nimic nu trebuie sa abandonam statul de drept si democratia. Stim cum am trait in dictatura lui Ceausescu. Avem nevoie ca toti cei care gresesc sa plateasca. Da, avem nevoie sa respectam legea. Dar toate acestea trebuie facute in spiritul statului de drept. Catusele nu trebuie sa fie arma letala pentru a prelua puterea. Sistemul nu se supune judecatii poporului asa cum fac politicienii.Odata ce va prelua puterea nu va mai exista control. Pentru a iesi de sub acesta, ramane doar Revolutia, ca in 89. Sistemul nu are fata. Sunteti chemati sa dati un vot in orb. Arata caracterul tintit al procurorilor de a ma opri sa vorbesc. Sistemul a decis ca Elena Udrea trebuie bagata iar in beci. Doamna procuror a cerut arestarea mea preventiva inainte de a vedea ce am de spus in privinta celor doua spete. Am ajuns de frica propriilor slabiciuni, complexati de imaginea publica pe care o avem, sa fim din ce in ce mai mult arma prin care sistemul actioneaza impotriva noastra. Sunt tari in Europa unde imunitatea este completa pe toata durata mandatului", a declarat Udrea.