MENIU

Elena Udrea e SIGURĂ că ajunge în turul doi

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a declarat, miercuri, că e convinsă că va ajunge în turul doi al prezidenţialelor pentru a se confrunta cu Victor Ponta, iar opţiunea politică va fi similară anului 2.000.

Elena Udrea spune că în turul doi "oamenii nu mai au de ales între ce şi-ar dori şi ce există". "Au de ales între doi candidaţi care au ajuns acolo şi se va întâmpla, aţi văzut, am avut o experienţă, în 2.000 cred, când oamenii au ieşit să voteze indiferent dacă şi-ar fi dorit un alt candidat în turul doi. Dar se va întâmpla că vor veni fie pentru ce reprezintă Victor Ponta, fie pentru ce reprezintă candidatul dreptei, Elena Udrea. Atunci va fi mult mai simplu, în turul doi, pentru că electoratul nu are ca în turul unu, mai multe opţiuni", a declarat liderul PMP la Adevărul Live, citat de Mediafax.

Elena Udrea a mai afirmat că intrarea sa în competiţia pentru alegeri "îl va obliga" pe Victor Ponta să răspundă "unor atacuri vizibile", menţionând că strategia de campanie va fi similară celei de la europarlamentare.

"La fel cum a fost şi la europarlamentare, unde au existat doi adversari, doi competitori. Pe de o parte era Victor Ponta, pe de altă parte eram noi, cei de la Mişcarea Populară, cu Elena Udrea şi cu Traian Băsescu. Deci cred că din acest punct de vedere, am ajuta dreapta", a mai apreciat Udrea.

În anul 2.000, la alegerile prezidenţiale alegătorii au avut de ales în al doilea tur de scrutin între Ion Iliescu şi Corneliu Vadim Tudor.