MENIU

Elena Udrea are indemnizație tăiată, după ce a fost arestată. Ce sumă a primit în ianuarie

<p>Elena Udrea dezvăluie un nou abuz &icirc;n dosarul "Gala Bute"</p>

Camera Deputaţilor a tăiat indemnizaţia de parlamentar a Elenei Udrea pentru februarie, luna în care a fost arestată. Astfel, fostul ministru a primit o indemnizaţie de trei ori mai mică decât cea a colegilor ei, potrivit datelor afişate pe site-ul instituţiei. La fel s-a întâmplat şi cu indemnizaţia pe luna februarie a Monicăi Iacob Ridzi, condamnată definitiv la cinci ani de închisoare. 

Luna ianuarie a fost ultima de libertate pentru Elena Udrea. Iar în februarie s-a prezentat ultima dată în Parlament, pentru a-şi susţine cauza în faţa colegilor săi. 

Cum în februarie a stat mai mult în arestul Poliţiei Capitalei decât în libertate, Elena Udrea s-a ales cu indemnizaţia tăiată. Astfel, din indemnizaţia cuvenită de cinci mii de lei, fostul ministru a primit doar 1.491 de lei. Legea spune că parlamentarii sunt obligaţi să-şi justifice absenţele dacă nu se află în concediu aprobat de conducerea Camerei. În caz contrar, pierd drepturile la indemnizaţie, la diurnă şi celelalte drepturi băneşti, corespunzător perioadei în care au lipsit. Şi Monica Iacob Ridzi a primit o indemnizaţie redusă la 2.700 de lei în februarie, după ce a fost condamnată definitiv la cinci ani de închisoare şi încarcerată.

Unii parlamentari şi-au cerut drepturile salariale de dincolo de gratii. Este cazul fostului deputat PDL Mihail Boldea care, aflat în arest preventiv în 2012, a trimis o scrisoare conducerii Camerei pentru a-şi cere indemnizaţia.