MENIU

Elena Udrea: Am mers la Victor Ponta, să discut despre numirea Laurei Codruței Koveși la șefia DNA

Elena Udrea a declarat, într-un interviu acordat Hotnews, că a intervenit la Victor Ponta pentru numirea Codruţei Kovesi la conducerea DNA şi că actualul şef interimar al SRI Florian Coldea a fost cel care a propus revenirea lui Kovesi de la Bruxelles, afirmând că cei doi au "o foarte bună relaţie".

Udrea a spus că Florian Coldea este "depozitarul tuturor secretelor tuturor", iar pe de altă parte are o foarte bună relaţie cu Kovesi.

"Şi vă spun eu, care am intervenit în numirea dnei Kovesi în funcţia de procuror DNA", a subliniat Elena Udrea.

Întrebată în ce sens a intervenit, ea a răspuns: "În sensul în care dl Victor Ponta nu era de acord să se facă numirile procurorilor şi numirea dnei Kovesi, era singurul nume de interes, care îl interesa pe preşedintele Traian Băsescu. Singurul nume care interesa era Codruţa Kovesi; fusese o propunere a domnului Coldea, doamna Codruta Kovesi".

Elena Udrea a explicat că Traian Băsescu în mod evident o susţinea pe Kovesi, dar aceasta era plecată din ţară, referindu-se la faptul că actualul procuror-şef al DNA a ocupat o vreme postul de înalt reprezentant al Ministerului Jusatiţiei pentru relaţia cu Comisia Europeană.

Mai multe pe Mediafax