MENIU

E oficial. Decretul de revocare a lui Kovesi a fost publicat în Monitorul Oficial

Decretul prin care preşedintele Klaus Iohannis a revocat-o pe Laura Codruţa Kovesi de la lșefia DNA a fost publicat, luni, în Monitorul Oficial.

Decizia de revocare a Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA a intrat în vigoare după publicarea decretului semnat de Klaus Iohannis, luni, în Monitorul Oficial.

Președintele României Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, după decizia CCR de acum mai bine de 30 de zile și a încheiat un conflict cu majoritatea PSD-ALDE, care s-ar fi putut sfârși cu suspendarea sa din funcție.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a afirmat constant, că respectă Constituția și legile țării și a acționat permanent în acest sens. Prin urmare, în executarea deciziei Curții Constituționale nr. 358/2018, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul de revocare a doamnei Laura Codruța Kovesi din funcția de  procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție”, a anunțat luni purtătoarea de cuvânt a Administrației Prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi.