MENIU

Dan Vasile Mihale: De ce pomenește Dragnea de pușcărie în discursul anti-Iohannis

Discursul liderului PSD Liviu Dragnea se radicalizează și trădează o nouă ambiție a fostului baron de Teleorman: intrarea în cursa pentru prezidențiale. Cel puțin asta a lăsat să se vadă luni, la conferința de presă susținută după validarea candidaților PSD pentru europarlamentare.

Sprijinit de Codrin Ștefănescu, fostul ușier al lui Vadim Tudor, Liviu Dragnea și-a făcut luni apariția în spațiul public ca un veritabil pacient sfâșiat de durere, dar mai dezlănțuit ca niciodată. La fel a fost și dialogul cu presa. A început cu o glumă sinistră cu unii care au vrut să-i înfingă cuțitul în spate, după care a explicat că era vorba despre medicii care au vrut să îl opereze și nu de adversarii politici. Omul este obișnuit cu scenarita. Episodul Hilton a făcut deliciul presei multe zile.   

A continuat să susțină gafa de proporții a premierului marionetă Viorica Vasilica Dăncilă privind mutarea ambasadei din Israel, întrebându-se insinuator de ce Iohannis nu a numit timp de doi ani un ambasador în Israel și a încheiat triumfal cu un avertisment pentru Iohannis: "Klaus, poate nu intru la pușcărie..."

Este, dacă nu mă înșel, prima oară când fostul baron de Teleorman vorbește fără perdea despre pușcărie într-un mesaj anti-Iohannis. Un mesaj bine țintit, manipulator și plin de dezinformări. Dragnea pozează în victimă a statului paralel, în condițiile în care a fost unul dintre beneficiarii acestuia. Ba mai mult, admite că nu mai este interesat de postul de premier, chiar dacă ultimul asalt asupra justiției reușește, dar că va continua să gireze programul de guvernare. 

De fapt, Dragnea îi transmite lui Iohannis că ESTE convins că nu va face pușcărie și că este gata să-l înfrunte în lupta pentru Cotroceni. Acesta este și motivul pentru care îl îndeamnă pe Iohannis să convoace referendumul pe justiție. În cazul în care consultarea populară eșuează, singurul care pierde electorat este Iohannis.

Este însă foarte puțin probabil ca Dragnea să-l învingă pe Iohannis într-un eventual tur doi. Iohannis pleacă în cursa pentru prezidențiale cu prima șansă și va fi reales ca "răul cel mai mic", chiar dacă a dezamăgit.

Vezi și Blogul lui Mihale

Mai multe articole despre:
Dragnea