MENIU

Dan Vasile Mihale: Cine îi mai întoarce cheița lui Tudorel Toader? He is a robot!

Revocare Kovesi. USR cere demisia imediată a ministrului Justiţiei

Tudorel Toader a reușit, grație îndemnului PSD ,,Tudorele, fă ceva!'', să se compromită definitiv și iremediabil, ca la divorț. Obișnuit cu un discurs eliptic, robotic, în genul pieselor interpretate de pionierii muzicii electronice de la Kraftwerk, Toader a dovedit că este o marionetă în teatrul de păpuși orchestrat de păpușarul șef Liviu Dragnea, un rocker aspirant pustiit de ambiții politice.

Încurajat chiar în ziua marii confruntări, de peste Prut, de marioneta șefă de la Palatul Victoria, Viorica Vasilica Dăncilă, eroul de la Justiție, întors cu o nouă perspectivă din Țara Soarelui Răsare, a ratat ultima șansă de a nu se face de râs. Dar nu a reușit! După două meciuri, tur-retur, scorul este 2 la 0 pentru Kovesi.

Tudorele, mai poți să faci ceva? Nu prea mai poți! Ai intrat în hora profitorilor și joci până la capăt, chiar dacă nu există niciun capăt. Dar asta nu este problema mea și nici a cititorilor mei. Prestația de la CSM a fost și mai jalnică decât cea de la Ministerul Justiției. Nu o spun eu, ci sutele de români care au trimis mesaje portalului realitatea.net. 

Sunteți ditamai ministrul, oficial de rang înalt, cum spun tonomatele de la posturile obediente puterii, dar nu reușiți să formulați o frază cu subiect și predicat. Trâmbițați, robotic, niște termeni precum: constituțional, penal, informal, instituțional, formal, jurisprudențial, unilateral. Mai toate se termină se sufixul ,,al''. Este un tic verbal, ori o rimă?  Sunteți fan Kraftwerk (Centrala electrică - n.r), domnule Toader? Nu cred! Dar seamănă foarte tare. Redau, spre exemplificare: Kalium -Kalzium, Eisen Magnesium, Carbo-Hydrat Protein, A-B-C-D Vitamin! Așa a sunat și discursul dumneavoastră, domnule Tudorel Toader.

În ceea ce vă privește, nu m-am înșelat foarte tare, domnule Toader! Semănați, pe alocuri, cu  personajul ,,Agamiță Dandanache'' din ,,O scrisoare pierdută'' a dramaturgului I.L. Caragiale(Ultimul posesor al scrisoricii pierdute trimis de partidul de guvernământ în "provincie", adică de la "centru", pentru a culege laurii victoriei aranjate a unor alegeri locale falsificate -n.r.).

Sunteți scos din jobenul fostului manechin Călin Popescu Tăriceanu și a rockerului eșuat Livache Dragnea. Ce combinație! Dacă domnii care vă suțin ar fi urmat carierele cu care au cochetat în tinerețe, clasa politică românească ar fi avut, cu siguranță, mai mult oxigen. A-B-C-D Vitamin! 

Mai multe articole despre:
DNA CSM Laura Codruţa Kovesi aviz tudorel toader