MENIU

Dragoş Pîslaru a decis cu privire la candidatura la parlamentare

Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Dragoș Pîslaru, a declarat joi că nu va participa la alegerile parlamentare și că, deși a primit invitații "extrem de onorante", a ales să ducă la capăt proiectele începute la minister, scrie Agerpres.

"Am auzit în ultima vreme de o întreagă pleiadă de interpretări, care m-au plasat politic într-o parte sau în alta a spectrului. Vestea este destul de clară: nu voi participa la aceste alegeri parlamentare", a spus Dragoș Pîslaru, prezent la a XXI-a ediție a Bursei locurilor de muncă pentru absolvenții din Capitală.

Ministrul a subliniat că a venit ca parte a unui proiect, a unui Guvern care și-a planificat un program ambițios, iar la Ministerul Muncii a propus reforme de substanță și că misiunea sa este să se ocupe de reformele începute.

"Eu consider că am primit niște invitații extrem de onorante de a mă implica în viața politică. Am avut de pus în balanță a-mi termina proiectele cu care am început, a-mi face treaba într-un mod profesionist și a duce la capăt proiecte dificile. Nu uitați că suntem în plină derulare a discuțiilor pe Legea salarizării unitare, avem o dezbatere care va fi destul de aprigă spre sfârșitul anului pe salariul minim și noul nivel, avem o întreagă reformă pe care am propus-o pe partea de asistență socială, de trecere dinspre un pachet de beneficii pasiv către servicii active și aici cadrul normativ este unul complex și avem o serie întreagă de proiecte normative pe care trebuie să le punem în practică și acest lucru nu este o contra-reacție la politică", a explicat Dragoș Pîslaru.

Acesta a scris, de asemenea, pe pagina sa de Facebook, că s-ar bucura să vadă proiectele de la Ministerul Muncii continuate și puse în aplicare.

"Mi-am asumat, alături de premierul Cioloș și alături de colegii din Guvern, misiunea de a reforma și a construi măsuri și principii oneste, sustenabile și predictibile în politica de ocupare, salarială și în domeniul asistenței sociale. Avem nevoie de locuri de munca, de salarii decente, de servicii sociale. Nu de pomeni electorale. E nevoie de o reformă fundamentală în aceste domenii ale Ministerului Muncii. Lucrăm intens la ea într-o echipă formidabilă și o vom livra.

Mai multe articole despre:
anunţ decizii măsură ministrul muncii Dragos Pislaru