MENIU

PSD-ALDE şi Guvernul au stabilit priorităţile naţionale, la mare: Sănătatea, autostrăzi, Tarom

Dragnea şi Tudose au pus ţara la cale, la malul mării. Astfel, PSD şi-a stabilit, sâmbătă, la Mamaia, priorităţile legislative pentru sesiunea parlamentară de toamnă, printre acestea numărându-se legile privind minele, lobby-ul, sănătatea şi vânzarea terenurilor, precum şi legile privind referendumul, energia, zootehnia şi urbanismul, scrie Mediafax. 

Astfel, printre priorităţile legislative stabilite de PSD, enunţate de liderul formaţiunii, Liviu Dragnea, în deschiderea CExN, se numără: legea parteneriatului public-privat, legea prevenţiei, legea privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, legea referendumului, legile justiţiei, legea pensiilor, legea energiei electrice şi a gazelor naturale, legea zootehniei, legea sănătăţii, legea vaccinării, legea urbanismului, legea privind gestionarea ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje, legea privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie, legea minelor şi legea privind înfiinţarea Casei de Comerţ a României.

Dragnea a enumerat, ca priorităţi, şi legea bugetului de stat, care va fi depusă la Parlament în octombrie, Codul administrativ, Codul muncii, Codul finanţelor publice locale. Liderul PSD a spus, de asemenea, că şi legea privind vânzarea terenurilor agricole şi silvice este o priritate legislativă pentru această sesiune parlamentară.

„Proiectul este aproape gata (...). Ne interesează să creştem şansele cetăţenilor români de a cumpăra terenurile româneşti. Nu putem să stăm indiferenţi la ceea ce se întâmplă în România cu terenurile noastre care sunt cumpărate de către străini”, a spus Dragnea. El a enumarat ca prioritate şi legea lobby-ului, despre care a spus, însă, că nu se va numi astfel. „Chiar dacă nu se va numi aşa, dar în esenţă va trebui să reglementăm procedurile care sunt folosite în UE şi în SUA şi în alte state”, a mai spus Dragnea.