MENIU

Dragnea a discutat cu premierul ungar despre situația de la Liceul Catolic, din Târgu Mureș

Dragnea, promisiuni de la Ungaria. Preşedintele PSD, discuţie cu premierul Ungariei, Viktor Orban

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, sâmbătă, pe Facebook, că a discutat la telefon cu premierul ungar, Viktor Orban, despre situația de la Liceul Catolic, din Târgu Mureș, și l-a asigurat pe acesta că problema apărută "va fi rezolvată".

"Am convenit două lucruri, noi vom rezolva problema apărută la Liceul Catolic din Târgu Mureș, iar Ungaria va acorda din nou sprijin României pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Am explicat că situația de la Târgu Mureș s-a creat în urma unei sentințe judecătorești și nu reprezintă un atac la adresa Bisericii Catolice sau la adresa minorității maghiare, dar că e obligația autorităților române să găsească rapid o soluție legală și durabilă. I-am promis că vom găsi această soluție", a scris Dragnea.

Președintele PSD a adăugat că premierul Orban a apreciat disponibilitatea de dialog și "a promis că Ungaria va reacorda sprijin României pentru OECD".

Aderarea României la această organizație este un obiectiv "major" al politicii externe a Românei, care ar putea fi atins chiar pe parcursul acestui an, a completat Dragnea.