MENIU

Liviu Dragnea: Nu ne pot închide pe toți! Rămân câțiva să ducă treaba la capăt

Liviu Dragnea a lansat un avertisment către sistemul de justiție, în cadrul unei emisiuni televizate. ”Nu ne pot închide pe toți! Rămân câțiva să ducă treaba la capăt”, a transmis șeful PSD. Acesta a mai susținut că după afirmațiile făcute public de colonelul Daniel Dragomir, fostul adjunct al lui Florian Coldea la SRI, din ce în ce mai mulți oameni din toate zonele vor începe să vorbească, iar cei care încă mai susțin "un sistem profund corupt și care a produs victime" sunt din ce în ce mai puțini, în vreme ce "manipulările" de până acum nu vor mai avea efect deoarece au apărut dovezi evidente.

"Faptul că suntem aleși în Parlament ne dă posibilitatea să folosim atribuțiile acestei instituții pentru a contribui la aflarea adevărului. Încă sunt mutle zone bolnave într-o parte din instituțiile din România. Eu nu fac spectacol, nu țip, nu ameninț, doar respect ce am spus în campania electorală. Vor fi mulți care vor începe să vorbească, din toate zonele. Au început să prindă curaj. Nu ne pot închide pe toți, rămân câțiva să ducă treaba la capăt! Țara asta e sugrumată! ", a spus Liviu Dragnea, la Antena 3.

Dragnea, după dezvăluirile fostului ofițer SRI: Doamna Kovesi va avea un punct de vedere

Pe de altă parte președintele PSD a spus că este deschis unei discuții asumate cu președintele Iohannis despre ce ce întâmplă în România:

"Nu, nu am vorbit cu Iohannis. Cred că ar trebui să înceapă de la dumnealui discuția, despre ce se întâmplă în România. Am așteptat și încă mai aștept. Toți cei care mai susțin acest sistem corupt care a produs victime sunt tot mai puțini, încep să apară tot mai multe dovezi evidente. Să vedem cât e legendă și cât nu cu Florin Coldea”.

Totodată, Liviu Dragnea nu s-a sfiit să laude Guvernul Tudose. Întrebat cum evaluează actualul Guvern, după demiterea Cabinetului Grindeanu prin moţiune de cenzură, Dragnea a declarat că evaluarea sa este una "bună", dar există și cozi de topor.

"Am avut primele două luni în care s-a muncit foarte mult şi până târziu, în fiecare zi pentru a recupera din întârzieri şi pentru a pune mai bine la treabă membrii cabinetului şi funcţionarii din ministere (....) Sunt câteva cozi de topor în ministere care încearcă să blocheze (n.r - activitatea). Nu o ducem perfect în România, mai e mult de muncă (...) Ritmul e foarte mare şi cerinţele sunt foarte ridicate şi, din acest motiv, greşeli care pot părea mici, la prima vedere, nu pot să fie acceptate pentru că anul ăsta se lucrează la milimetru", a declarat liderul PSD.

"Am o mulţumire despre modul în care e administrat Guvernul, dar asta nu înseamnă că ne culcăm pe o ureche (...) Sunt un om raţional, rezervat, am discuţii dese cu premierul şi cu membrii Guvernului. Îi încurajez să fie foarte atenţi şi să înţeleagă că se lucrează la un ritm foarte ridicat. Nu pot fi admise greşeli pentru că anul ăsta e crucial (....) Miza e naţională şi nu ne permitem să greşim", a mai spus Dragnea.

Dragnea a mai ținut să spună că merge mult prin țară, iar oamenii îi transmit, ”nu vă lăsați”. Mai mult, acesta spune că țara poate fi recuperată:

"Merg mult prin ţară (...) Românii au început să trăiască mai bine, dar mai este mult de făcut. Nouă din zece oameni cu care am vorbit, în ultimele două luni de când merg cu Daea prin ţară, ne spun: 'nu vă lăsaţi'. A crescut speranţa că această ţară poate fi recuperată (...) E o mare speranţă, a început să crească timid, e o masă tăcută, care nu apare nici în sondaje, dar pe care noi am început să o simţim", a precizat Dragnea.

Dragnea, după dezvăluirile fostului ofițer SRI: Doamna Kovesi va avea un punct de vedere