MENIU

Liviu Dragnea, lăudat în The Independent. Autorul, condamnat penal, la rândul său

Denis MacShane este autorul articolului laudativ la adresa social-democratului Liviu Dragnea, pe care l-a numit ”o speranţă pentru Europa”, în The Independent. Însă, fostul parlamentar laburist are propriile sale probleme cu legea, acesta fiind condamnat la şase luni de închisoare în 2013 pentru contabilitate mincinoasă, după ce procurorii britanici au descoperit că a falsificat un număr de 19 facturi pentru deconturi, cu o valoare de aproximativă 13.000 de lire sterline, potrivit The Guardian.

Magistraţii Old Bailey l-au condamnat pe ex-parlamentarul laburist la şase luni de închisoare pentru contabilitate mincinoasă, însă acesta a petrecut doar şase săptămâni în spatele gratiilor înainte de a fi eliberat.

În timpul procesului, magistraţii britanici au atras atenţia asupra modului în care acesta a încălcat toată încrederea acordată, atunci când a falsificat un număr de 19 chitanţe pentru a deconta în mod ilegal o sumă totală de 12.900 de euro.

”Lipsa de onestitate demostrată este una uriaşă, iar acesta a repetat fapta pentru o perioadă lungă de timp. Înşelăciunea a fost una calculată şi realizată într-un mod care să nu trezească suspiciuni”, se arată în decizia judecătorului Sweeney.

Judecarea cazului ex-parlamentarului a durat mai bine de patru ani şi jumătate, acesta fiind ulterior suspendat din rândul laburiştilor, deşi şi-a păstrat poziţia de colaborator la publicaţiile Guardian şi The Independent.

Se pare că falsificarea chitanţelor a fost descoperită încă din 2010, în timpul unei investigaţii a parlamentarilor din Camera Comunelor, scrie news.ro.

Mai multe articole despre:
0 alegeri măsuri PSD anunţ decizii Liviu Dragnea măsură