MENIU

Dragnea: Iohannis le-a spus liberalilor că se va ocupa personal de scoaterea ALDE din coaliție

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat, duminică seară, că la discuţia dintre preşedintele Klaus Iohannis şi liberali, şeful statului le-ar fi spus că el va conduce PNL, dându-le sarcina de a se ocupa de alte partide şi precizând că de negocierile cu ALDE se va ocupa el personal. 

„I-a chemat la Cotroceni. Au ieşit pe surse multe informaţii despre discuţia de acolo. Le-a spus din acel moment că el va conduce PNL, nici Orban, nici ceilalţi. A dat sarcină să atragă alte partide şi le-a spus – «mie lăsaţi-mi personal ALDE, că negociez cu ei să iasă din coaliţie»", a mai spus Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

Preşedintele PSD a spus că informaţiile le are de la cineva care a participat la discuţie.

„În sensul că să-i convingă pe cei de la ALDE şi pe domnul Tăriceanu să iasă din coaliţie. Sunt convins că domnul Tăriceanu nu-şi va distruge cariera politică. A mai refuzat o dată. Am aflat de la cineva de acolo, de la discuţie", a completat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a spus că şeful statului le-ar fi spus liberalilor că el conduce PNL.

„I-a chemat la Cotroceni. Au ieşit pe surse multe informaţii despre discuţia de acolo. Le-a spus din acel moment că el va conduce PNL, nici Orban, nici ceilalţi. A dat sarcină să atragă alte partide şi le-a spus – 'mie lăsaţi-mi personal ALDE, că negociez cu ei să iasă din coaliţie'”, a mai spus Liviu Dragnea.

Dragnea a mai declarat că sunt mulţi liberali nemulţumiţi de atitudinea şefului statului, care a ignorat partidul timp de doi ani şi acum merge şi cere liberalilor să fie alături de el, liderul PSD susţinând că "această gogoaşă cu Dragnea penal, nu o să mai ţină".

"Sper ca măcar unii oamenii să aibă curajul şi caracterul să şi spună lucrurile astea (n.r: încercările de a fi înlăturat Guvernul), înr-un fel sau altul. Sunt şi din sistem şi din PNL. Oameni în PNL revoltaţi, din fostul PNL, nu din PDL. Foarte mulţi s-au simţit jigniţi şi de apariţia şi de prestaţia lui Iohannis. Este un partid preş în faţa lui Iohannis. Doi ani de zile nu ne-a băgat în seamă. Vă înjură pe voi de la microfonul nostru şi vrea să fim lângă el. Reacţia interioară a multora dintre ei a fost total diferită faţă de ceea ce au sperat.", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.