MENIU

Dragnea, în periplu prezidențial. Ieri la Slobozia, azi la Călărași

Dragnea este într-un amplu turneu prin țară. Astăzi va fi la Călărași, după ce ieri a fost în Ialomița. În ambele orașe liderl PSD a fost primit cu huiduieli și scandări anti PSD. Acesta a ajuns la organizația PSD Călărași, acolo unde vor avea loc alegeri pentru conducerea organizației județene.

La intrare, Liviu Dragnea a fost așteptat de mai mulți protestatari, care l-au huiduit și i-au adresat scandări triviale. Aceștia au fost opriți de jandarmi și nu s-au putut apropia de liderul PSD.

Protestatarii, în jur de 10 persoane, purtau pancarte pe care scria: ''Justiţia independentă'', ''Codruţa, nu te lăsa'', ''Luaţi labele de pe justiţie'' şi strigau: ''Este încă ţara mea, nu e ţara lui Dragnea''. 


Liderul PSD nu a interacţionat cu protestatarii şi a intrat în sala unde are loc Conferinţa judeţeană a PSD Călăraşi pentru alegerea conducerii organizaţiei judeţene.

La Slobozia, Liviu Dragnea a fost primit atât cu aplauze, cât și cu huduieli. Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD, a avut un dicurs furibnd, aproape isteric pe alocuri, în care a înfierat președintele țării și "recuperarea țării din mâinile monștrilor". "Avem de dus două batalii: algerile europarlamntare și cle prezidentiale. E musai sa le castigam. La prezidentiale e oblgiatoriu pentru tara. Sunt 15 ani de basism, iohanism, securism, e obligatoriu ca România sa aiba un președinte român, iubitor de patrie, de români. Cu asta să plecam de aici. De azi, sutem în campanie, într-o bătălie pentru a ne recupera tara din mainile unor monstrii".


La tribună, Liviu Dragnea s-a ferit să vorbească despre o candidatură la prezidențiale. Iar în conferința de presă de după a evitat un răspuns. "Sigur nu voi candida la europarlamentare. Nu vorbesc despre prezidentiale cu nimeni, niciunde, nicicand. Dupa europarlamentare discutam. Ce s-a intamplat intre timp? Nu mai vreau sa discut despre subiectul asta. Am convenit ca dupa alegeri, impreuna sa prezentam un candidat comun".

În discursul susținut în sală, Dragnea nu a uitat de PNL şi de principalul rival politic, Klaus Iohannis. "Vorbea acest domn, ca asa pare, domn, de albirea unor dosare. Chair nu îi este rusine cu atata minciuna? Cine i-a albit cele peste 40 de dosare facute in legătură cu casele furate de la stat? Nu cumva prieteul lui din Parchetul General?! Ei vorbesc despre aceste lucruri? Sotia lui? Cand a fost la Parchetul General? Nu noaptea ca hotii?".

"Mai nou, se pun pe afise cu un procuror. E cea mai clara dovada de politizare a justiției pe care cineva a asumat-o , respectivPNL, condus de încă Orban. Pana nu ia partidul Rareș Bogdan, așa se aude la București.

Organizația PSD Ialomița l-a ales președinte pe senatorul PSD Marian Pavel. Filiala și-a ales un alt lider, după ce fostul președinte, Marian Neacșu, a fost exclus din PSD.