MENIU

Dragnea și Tăriceanu, atacuri reciproce, după ce ALDE a votat împotrivă: „Sunt profund dezamăgit”

Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu și-au adresat replici dure în plenul Camerei Deputaților, după ce parlamentarii ALDE au votat și împotriva bugetului asigurărilor de stat pe anul 2016. Astfel, Dragnea a venit la microfon și a precizat că observă că foștii colegi de coaliție au votat împotriva creșterii punctului de pensie, spunând că este dezamăgit. Ulterior, Tăriceanu a replicat dur: Votul pe ansamblu este prost. Ne pare bine ca putem creste pensia, dar nu putem sa spunem ca bugetul in ansamblu e prost si o prevedere este buna. 

 După vot, Liviu Dragnea a mers la tribună și i-a transmis lui Tăriceanu, dupa ce parlamentarii ALDE au votat tot impotriva: "Observ ca partenerii nostri de coalitie au votat impotriva cresterii punctului de pensie. Nu inteleg de ce, nu inteleg ce este varza cu carne, sunt profund dezamagit."

Replica lui Tariceanu: Votul pe ansamblu este prost. Ne pare bine ca putem creste pensia, dar nu putem sa spunem ca bugetul in ansamblu e prost si o prevedere este buna. Sa nu faceti extensie de interpretare nepotrivite.

Anterior, Tăriceanu avut un discurs în care a criticat Guvernul Cioloș pentru buget:

”Nu putem sa vorbim de o Romanie puternica cu salarii de doi lei. Domnule prim-ministru, va cer sa considerati la modul cel mai serios cresterea salariului minim la 1200 lei, asa incat Romania sa nu atraga investitori prin forta de munca ieftina (din nou aplauza - n.r.). La un buget care isi propune tinte clare de crestere si dezvoltare, nu as fi avut niciun fel de retinere sa dam votul in favorea bugetului. Dar bugetul condamna Romania la stagnare lucru pe care nu il putem accepta. Bugetul seamana cu o mancare de carne cu varza, e adevarat varza de Bruxelles. (Tariceanu este avertizat ca a depasit cu peste 3 minute timpul alocat)”.