MENIU

Dragnea și Grindeanu, spectatori la învestirea lui Donald Trump

Sorin Grindeanu şi Liviu Dragnea vor fi spectatori la învestirea noului preşedinte american. Alături de alte câteva mii de persoane, social-democraţii vor asista şi ei la un moment istoric. Dar nu pentru că au fost invitaţi de către preşedintele Trump, ci pentru că au bilet. România va fi reprezentată oficial de către ambasadorul George Maior. 

"Am avut în Biroul permanent un memorandum intern cu privire la deplasarea domnului președinte al Camerei Deputaților și al PSD, Liviu Dragnea, a fost invitat să participe la Washington DC la ceremonia de învestire a celui de-al 45-lea președinte al Statelor Unite, Donald Trump, și la evenimentele conexe prilejuite de acest moment. Invitația a fost lansată de unul dintre cei doi vicepreședinți ai Comitetului de învestire a președintelui SUA. Perioada este 17 — 21 ianuarie. Normal că a fost aprobată, în unanimitate, deplasarea domnului președinte Liviu Dragnea", a declarat Ciolacu la finalul ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților, potrivit Agerpres.

El a adăugat că Dragnea "o să meargă cu certitudine" la acest eveniment, la care a fost invitat și premierul Sorin Grindeanu.

Realitatea e un pic diferită însă, așa cum arată Realitatea TV.

CUM ÎŢI IEI BILET LA ÎNVESTIREA LUI TRUMP

Trebuie să aveţi bilet pentru a participa la ceremonia de depunere a jurământului. Biletele sunt gratis, dar există multe solicitări (...) Există baluri oficiale şi baluri neoficiale. Marea diferenţă este că noul preşedinte ales şi noul vicepreşedinte participă la multe dintre balurile oficiale. Membri ai publicului pot aplica pentru astfel de bilete prin Comitetul Prezidenţial de Inaugurare. Alternativ, puteţi cumpăra bilete pentru unul dintre multe baluri neoficiale direct de la organizatori, potrivit washington.org.

România este reprezentată în mod oficial la eveniment de ambasadorul George Maior. 

"Singurul care poate fi invitat oficial la Washington de către preşedintele SUA este preşedintele unei singure ţări, iar adesea este vorba fie de premierul Canadei, fie de preşedintele Mexicului. Nimeni altcineva nu este invitat, cu excepţia ambasadorilor şi a soţiilor acestora. Oricine pretinde că a fost invitat de către preşedinte nu spune adevărul", explică Ivan Vujacic, fost ambasador al Serbiei în SUA, potrivit b92.net.

Mai multe articole despre:
trump grindeanu