MENIU

Dragnea, după atacul din Londra: A fost îndreptat împotriva valorilor de la baza statelor europene

Președintele PSD, Liviu Dragnea, și-a exprimat solidaritatea față de poporul britanic, miercuri, după atacul terorist de la Londra, în care patru oameni au murit și alți 20, printre care și doi români, au fost răniți.

”În urma atacului terorist care a avut loc astăzi, la Londra, îmi exprim întreaga solidaritate cu poporul și guvernul britanic. Faptul că atacul a avut loc lângă clădirea Parlamentului, simbol al democrației și pluralismului, arată că a fost îndreptat împotriva valorilor care stau la baza statelor europene moderne, ceea ce îl face cu atât mai condamnabil. Transmit condoleanțe familiilor victimelor și sper că toate persoanele rănite în atac, în particular cetățenii români răniți, beneficiază de cea mai bună îngrijire și asistență medicală", a scris Liviu Dragnea, pe Facebook.

De asemenea, președintele PSD și-a arătat încredereacă Guvernul României monitorizează cu atenție evoluția situației, inclusiv în ceea ce privește eventualitatea apariției unor noi date privind cetățeni români afectați de atac, precum și pentru oferirea de asistență consulară tuturor cetățenilor români afectați de tragicele evenimente.

Doi români au fost răniți în atacul terorist de la Londra. În prezent, sunt internați în spital, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe. 

Miercuri, un bărbat a intrat cu mașina în trecători pe podul Westminster din Londra, după care a oprit autoturismul în gardul clădirii Parlamentului britanic. Ulterior, a pătruns în curtea instituției, unde a înjunghiat un polițist. Patru persoane - printre care atacatorul și polițistul înjunghiat - au murit și alte 20 au fost rănite.