MENIU

Dragnea, despre scandalul Firea-Carmen Dan: Îi înţeleg supărarea, dar nu sunt de acord

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat sâmbătă, la Neptun, că nu este de acord cu supărarea Gabrielei Firea la adresa lui Carmen Dan, dar o înţelege, susţinând că presa este de vină că a redat greşit unele declaraţii din care ar fi reieşit că este acuzat prefectul, adică omul apropiat de Firea.

"Eu nu am primit nicio critică de la Firea în ședința PSD. Acolo s-a votat fără ca eu să merg cu o susținere pentru Carmen Dan. Un vot în unanimitate nu mai poate pune problema că eu o susțin pe Carmen Dan. O înțeleg pe Firea. Din partea mea, nu o să mă auziți că o să o critic pe Gabi Firea, sper că va trece peste această supărare. Spun foarte clar, jandarmeria a acționat corect. Ce s-ar întâmpla dacă s-ar face un protest și 400 de oameni ar merge la Cotroceni și i-ar ruga pe jandarmi ”dați-vă la o parte că vrem să vizităm Palatul Cotroceni. Nu știam că Firea va veni azi cu solicitarea de demitere. Eu nu sunt consilierul lui Carmen Dan și nu stau să-i pregătesc intervențiile din Cex. Am convenit că avem lucruri de făcut. Sper că într-o perioadă rezonabilă vor fi depășite aceste supărări. M-am uitat în sală, la momentul votului din CEx, cum mă uit și acum. Am două perechi de ochelari, unii de aproape și unii de distanță", a spus acesta.

Gabriela Firea a cerut sâmbătă demiterea lui Camen Dan din funcția de ministru de Interne pentru felul în care a gestionat intervenția jandarmilor din 10 august.

Primarul Capitalei a făcut şi o afirmaţie gravă, după ce a dezvăluit că ministrul de Interne a spus în cadrul CEX, că de fapt, a coordonat toată intervenţia de pe 10 august, şi nu era în concediu, aşa cum a spus iniţial.

Firea a mai acuzat-o pe Carmen Dan de spionaj, motivând că a venit în şedinţă cu documente care conţineau discuţii între prefect şi un secretar de stat.

Solicitarea lui Firea a fost supusă la vot în cadrul CEx, dar fără succes, singurul vot pentru demitere fiind cel al primarului Capitalei. 

Dragnea a spus că nu o va critica niciodată pe primarul Capitalei, Gabriela Firea, în ciuda faptului că aceasta a declarat, sâmbătă, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, că are o relaţie 'tensionată' cu liderul PSD.

'Eu am propus-o pe doamna Firea primar la Capitală, eu am susţinut-o. Sigur, are un merit mai mult decât major pentru faptul că a fost aleasă. Din partea mea, niciodată nu o să mă auziţi că o critic pe Gabi Firea, că o să zic ceva rău de Gabi Firea. Nu pot să îmi iau înapoi susţinerea pe care i-am acordat-o. Sper că va trece peste această supărare', a afirmat Dragnea.