MENIU

Dragnea, despre procurorul european: Este o problemă!

<p>Liviu Dragnea</p>

Șeful PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că este o problemă cu modul în care se face nimirea procurorului european.

”După ce am văzut cum se face numirea procurorului european, mi-am dat seama că este o problemă”, a spus acesta, adăugând că normal ar fi fost ca numierea procurorului european ar fi trebui să se facă de un grup de juriști recunoscuți.

Acesta a mai spus că este o problemă pentru că negocierile sunt pur politice.

Interviurile pentru procuror european, amânate pentru "o dată ulterioară"

Interviurile organizate de Ministerul Justiției pentru candidații la postul de procuror european au fost amânate pentru o dată ulterioară. Anunțul are loc în contextul în care senatorul PSD Șerban Nicolae declara că aderarea României la Parchetul european "nu are acoperire constituțională" și "ne-am cam grăbit".

programate joi pentru selecția candidaților la funcția de procuror european au fost reprogramate "la o dată ulterioară", a anunțat Ministerul Justiției. Anunțul are loc în contextul în care senatorul PSD Șerban Nicolae declara că aderarea României la Parchetul european "nu are acoperire constituțională" și "ne-am cam grăbit".

La momentul adoptării Ordonanței de Urgență în baza căreia Ministerul Justiției a declanșat procedura de selecție a candidaților români pentru funcția de procuror european, Tudorel Toader susținea că OUG se justifică prin termenul scurt - 31 martie - până la care România trebuie să trimită propunerile la Bruxelles.

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea procuror european