MENIU

Dragnea, despre inițiativa lui Hașotti privind lucrările de doctorat: "Trebuie să îl luăm în serios"

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, nu a dorit să comenteze, luni, anunțul făcut de senatorul PNL, Puiu Haşotti, potrivit căruia va depune o iniţiativă legislativă referitoare la plagiat, care prevede că lucrările de doctorat dovedite a fi plagiate să fie nule de drept, punctând, însă, că Puiu Haşotti ar trebui să fie luat 'în serios'. Întrebat de jurnaliști, cu privire la aceeași chestiune, premierul Victor Ponta a răspuns că nu cunoaște subiectul.

"Cred că trebuie să îl luăm în serios pe domnul Hașotti. Nu am nicio părere. Cred că în subiectul ăsta ar trebui să se pronunțe cei din domeniu. Știu că e o comisie care analizează lucrările de doctorat și cred că dumnealor împreună ar putea să facă o discuție dacă e oportună sau nu o asemenea lege. Dacă vrem ca în România lucrurile să fie aduse în rânduială, cred că atunci când un parlamentar trebuie să inițieze un proiect de lege trebuie să se consulte cu cei din domeniul respectiv", a declarat Liviu Dragnea.

La rândul său, premierul Victor Ponta a evitat să răspundă:

"Sunt 500 de parlamentari. Nu cunosc. E dreptul lor constituțional să facă propuneri. Când vin la Guvern, Guvernul dă aviz pozitiv sau negativ".

Senatorul PNL, Puiu Haşotti, a anunţat, duminică, că va depune, luni, împreună cu alţi colegi, o iniţiativă legislativă referitoare la plagiat, care prevede că lucrările de doctorat dovedite a fi plagiate să fie nule de drept, potrivit Mediafax.

"Vreau să vă informez că, luni, voi depune împreună cu alţi colegi, şi la iniţiativa senatorului Todiraşcu, o iniţiativă legislativă referitoare la plagiat care să aibă un articol nou şi să sune în felul următor: lucrările de doctorat dovedite a fi plagiate sunt nule de drept. Este o scăpare pe care actuala lege o are şi cred că e binevenită această completare", a afirmat senatorul Haşotti.