MENIU

Dragnea, atac fără precedent la Iohannis: ”Amenințările către Dăncilă, făcute în stil mafiot”

<p>Liviu Dragnea</p>

Liviu Dragnea a lansat un atac dur către președintele Klaus Iohannis, după ce șeful statului i-a cerut demisia Vioricăi Dancila, in mod repetat. ”Ce ne mai plănuiește președintele ca să se întâmple această demisie?”, a spus Liviu Dragnea, făcând referire la demisia lui Dăncilă. După ședința PSD, Liviu Dragnea nu s-a oprit: a mai spus că amenințările lui Iohannis către Dăncilă sunt făcute în stil mafiot, iar epoca Iohannis este mai rea decât epoca Băsescu. 

Liviu Dragnea a afirmat, după şedinţa PSD, că preşedintele Klaus Iohannis urmăreste să saboteze sau să subminize activitatea premierul, Guvernul şi majoritatea parlamentară. "Nu luăm în calcul suspendarea preşedintelui", a spus şeful PSD.

În ceea ce priveşte vizita premierului în Vatican, acesta a spus că Viorica Dăncila i-a făcut Suveranului Pontif, iar acesta i-a spus că în 2018 nu se poate şi că în 2019, chiar în prima parte a anului, urmează să viziteze România.

"Oricine îl invită pe Suveranul Pontiv şi acceptă reprezintă un lucru bun pentru o ţară", a mai spus Dragnea

"Modul în care preşedinte Iohannis reacţionează, jigneşte cu fiecare ieşirea publică este greu de explicat, dar vom găsi explicaţiile", a completat Dragnea.

Liviu Dragnea a spus că Viorica Dăncilă nu ar fi anunţat niciodată ceva ce nu s-ar fi discutat. "Nu este nicio încălcare a protocolului. Este supărare mare când eu sau doamna Dăncilă avem contact extern. Înţeleg că preşedintele Iohannis vrea să conducă şi Guvernul şi Parlamentul, dar nu îl lasă Constituţia. Ceea ce se întâmplă nu face bine României", a mai afirmat şeful PSD.

Liviu Dragnea a mai spus că premierul şi Guvernul nu trebuie să fie intimidat de declaraţiile făcute de preşedintele Iohannis.

”Amenințarea explicită e făcută într-un stil mafiot: ar face bine să facă ce i se spune. Astfel de expresii și amenințări le-am văzut în filme”, a susținut Dragnea.

În ceea ce priveşte convocarea ministrului de Externe de către preşedintele Iohannis, şeful PSD spune că este o decizie pe care o va lua Viorica Dăncilă. 

Convocarea lui Meleșcanu la Cotroceni provoacă furia lui Liviu Dragnea: ”Va decide premierul”

"Ce s-a întâmplat ulterior pentru noi este imposibil de acceptat, modul în care preşedintele Iohannis reacţionează e foarte greu de explicat. Înţeleg că preşedintele Iohannis vrea control total în ceea ce priveşte relaţia externă", a completat acesta.

Şeful PSD a mai spus că până în prezent "avem cel puţin 18 legi care au fost blocate de Iohannis şi ai lui".

Liviu Dragnea mai afirmă că va face tot ce-i stă în putinţă să împiedice un conflict cu SUA, despre care spune că ar putea fi generat de atitudinea preşedintelui Iohannis.

"Cu cine s-a consultat preşedintele Iohannis? Cu cine s-au consultat cei cu epoleţi care activează la diverse site-uri sau publicaţii să decidă că interesul României este să iasă public şi să condamne o acţiune a SUA? Aici trebuie să primim explicaţii foarte clare, în condiţiile în care suntem membri NATO. Când vom avea aceste explicaţii asumate clar, nu după ureche, atunci putem discuta. România să fie aruncată într-o dispută cu SUA, eu nu sunt de acord cu asta. Cine vrea să facă lucrul ăsta să-şi asume şi să explice. Toţi am sperat ca epoca Băsescu s-a terminat. Se pare că epoca Iohannis e mai rea decât epoca Băsescu. Nu există în România, în Constituţie, funcţia de tătuc. Există funcţia de preşedinte, cu limite clare. Nu putem să stăm indiferenţi şi să vedem că nişte aventuri generate de interesele altora pot pune România într-o situaţie de confruntare cu SUA. Eu nu accept aşa ceva şi voi face tot ce-mi stă în putinţă, legal, constituţional şi politic, să prevenim o astfel de atitudine şi poziţie", a declarat Dragnea.

Dragnea: Epoca Iohannis, mai rea ca epoca Băsescu. Nu există funcția de tătuc!

Liviu Dragnea spune că nu a cerut anchetarea lui Dan Tăpălagă

Liviu Dragnea a făcut  precizări pe tema scandalului iscat în urma declaraţiei în care cerea anchetarea felului în care informaţii clasificate din Guvern au ajuns la jurnalistul Dan Tăpălagă. "Vreau să vă dezamăgesc puţin şi pe dumneavostră şi pe cei care îl victimizează pe acest jurnalist deosebit. Care, apropo, zilele trecute, mergea pe la un fost angajat al unei societăţi din Teleorman să-i ofere bani ca să-i dea nu ştiu ce informaţii despre fiul meu. E şi asta o componentă importantă a jurnalistului", a declarat Dragnea, după şedinţa conducerii PSD de luni, 14 mai.

Preşedintele PSD a mai declarat că nu a cerut anchetarea lui Tăpălagă. "Eu am spus să se ancheteze în ce fel au ieşit din guvern informaţii. Nu am vorbit despre anchetarea domnului Tăpălagă. Doamne fereşte să mă gândesc la aşa ceva!", a mai afirmat Dragnea.

Înainte de a intra la ședință,  Liviu Dragnea s-a întrebat care este planul lui Iohannis, de data aceasta, după ce ii cere insistent, demisia lui Dăncilă. Totodată, șeful PSD a mai amintit că și în 2015, Klaus Iohannis i-a cerit demisia lui Victor Ponta:

”In legatura cu ultima amenintare a presedintelui Iohannis la adresa prim-ministrului Viorica Dancila,  este continuarea unui plan, set de actiuni ale presedintelui, indreptate impotriva Guvernului, orice actiune interna/externa care nu ii place presedintelui este atacata, subminata. Si in cazul minciunilor despre rezultatele economice, presedintele submineaza Romania. În 2015 presedintele Romaniei a insistat ca Victor Ponta sa isi dea deminia, a iesit si a fost nevoie sa moara oameni ca sa aiba loc acea demisie, a fost rezultatul unui fals judiciar care s-a dovedit zilele trecute. Ce ne mai planuieste domnul presedinte cu aceasta demisie?”, a spus Liviu Dragnea.

Primul a venit Marian Oprișan, dar acesta a refuzat să facă declarații. Ulterior, Carmen Dan, ministrul de Interne, a declarat că nu crede că mitingul PSD este amânat, iar o decizie privid referendumul va fi luată în perioada următoare.

Reamintim că mitingul PSD pentru susținerea familie tradiționale se amână pentru toamnă. Inițial era programat în 19 mai, apoi a fost amânt pentru 26 mai. 

Klaus Iohannis a dat planurile PSD peste cap. Astfel, după ce a anunţat că va retrimite legea referendumului la CCR, Florin Iordache a declarat, pentru Digi 24, că PSD renunţă să mai organizeze mitingul cu un milion de oameni, pentru susţinerea familiei tradiţionale. 

„Pentru a avea referendum în luna iunie, trebuia ca legea referendumului să fie promulgată. (Reporter: În aceste condiţii, mitingul PSD va mai avea loc?) Păi, eu cred că nu. Ne doream să fie în acea perioadă de 30 de zile cât dura până la organizarea referendumului, dacă noi nu avem o lege, despre ce discutăm?”, a spus Florin Iordache, deputat PSD.

Inițial, 26 mai era vehiculată drept ziua aleasă de PSD, pentru miting. Ulterior, şi Liviu Dragnea a renunţat la plsn:

"Am discutat cu colegii mei. Neavand legea referendumului promulgata, nu putem discuta de un calendar de actiuni. Nu avem momentul zero (data pentru referendumul propriu-zis - n.red.), nu avem cum calcula. Cand avem legea promulgata, ne intalnim si discutam pe ceva concret", a spus Liviu Dragnea.

Intrebat de jurnalisti despre datele de 19 sau 26 mai, care au aparut in spatiul public ca fiind posibile pentru miting, liderul PSD le-a infirmat.

"Nu e nimic oficial pe 26 mai. Nu stiu unde a ajuns, nu e oficial. Discutia a ramas (despre miting - n.red.), avem doar problema datei. Discutam mai multe despre miting, cand avem ceva clar. Se poate spune absolut orice. Ne mentinem in continuare sutinerea pentru Referendum. In ceea ce priveste comunitatatea LGTB, trebuie gasita formula legala prin care parteneriatul civil sa fie legiferat. Trebuie legiferata clar situatia familiilor monoparentale", a completat Liviu Dragnea.

Dragnea confirmă: PSD face un miting uriaş, cu un milion de oameni, pentru familia tradițională