MENIU

Dragnea a făcut lumină în privința diagnosticului pus de medici

Liderul PSD, Liviu Dragnea a făcut lumină în privința diagnosticului său medical. A fost diagnosticat cu hernie de disc dublă, cervicală și lombară.

"Diagoticul este unul foarte bun: hernie de disc cervicală și lombară. Am convenit cu medici să nu facem pasul acum către operații chirurgicale, ci să fac fizioterapie, kinetoterapie, reapaus cât mai mult întins, stres cât mai puțin", a declarat Dragnea.

Ântrebat despre faptul că în ziua internării în spital, Dragnea era citat la ÎCCJ, liderul PSD a explodat! "Trebuia să trimită mascații să mă ia de pe patul de spital. După 14 seara o să mă duc sa stau la rand la ICCJ ca să mă audieze", a răbufnit Liviu Dragnea.

Ce înseamnă hernia de disc de care suferă Liviu Dragnea 

Hernia de disc este o boală care afectează coloana vertebrală și care are cauze multiple: vârstă, traumatisme, ridicarea sau tragerea unor greutăți. Aceasta poate să apară în oricare parte a coloanei vertebrale, însă, de cele mai multe ori apare la nivelul inferior al coloanei, adică lombar. 

Hernia de disc poate fi vindecată cu ajutorul unui tratament, dar atunci când este severă e nevoie de intervenție chirurgicală. Operația în sine, spun medicii, nu este una foarte complicată. Este una de rutină, fiind și cea mai frecventă intervenție din neurochirurgie. 

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, îl laudă pe pacientul Dragnea: "Dă un semnal foarte bun"

Metoda folosită astăzi de specialiști îi permite bolnavului ca în 24 de ore să părăsească spitalul. Cât privește refacerea, aceasta depinde de starea de nutriție a pacientului.

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea hernie de disc hernie cervicala