MENIU

Dorin Iacob: „În actuala situație, o coaliție PNL-PSD înseamnă un guvern stabil”

Ciolacu, negociator dur cu președintele Iohannis. Foto/Inquam

Analistul politic Dorin Iacbo conisderă că posibila coaliție între PNL și PSD va duce la formarea unui guvern stabil, „exact ceea ce are nevoie țara în această situație de criză”.

„În situația politică actuală, o coaliție înte PNL și PSD aduce un guvern stabil, iar un premier cu o cultură și pregătire militară, care strică în această perioadă. Pe da alte parte, e logic ca PSD să solicite 8 ministere din cele 18, pentru că are grupul parlamentar cel mai consistent, fiindcă au ieșit pe primul loc la algerile parlametare din 2020.

Cei nominalizați în astfel de momente, fie sunt confirmați sau pot fi înlocuiți. Cert este că ministerele din această listă sunt logice din perspectiva capabilităților PSD. Nu aș discuta atât de mult de persoane, pentru că în asemenea momente, cei care își doresc anumite ministere sau cei care îi doresc pe unii în anumite ministere, se autopropun sau caută sprjin. La nume, pot avea loc ajustări. Ideea unui guvern de largă coaliție este normal. Cele două partide au avut fiecare peste 1,5-2 milioane de votanți, au fost votați de cam 60% dintre cei care au venit la vot. Deci, am avea o coaliție solidă care poate trece România prin această perioada dificilă”, a declarat analistul politic.

Mai multe articole despre:
dorin iacob psd pnl guvern coalitie