MENIU

Disensiuni în grupul Renew Europe. Cioloș critică politica colegilor Macron și Rutte

Dacian Cioloș, președintele grupului Renew din Parlamentul European, a criticat implicit decizia de blocare a negocierilor de aderare cu Albania și Macedonia de Nord. Franța lui Emmanuel Macron și Olanda lui Marc Rutte au condus opoziția față de începerea negocierilor. 

Liderul grupului Renew Europe în Parlamentul European, Dacian Cioloș, a criticat marți, în plenul legislativului european, decizia statelor membre ale UE de a nu începe negocierile de aderare cu Macedonia de Nord și Albania, o decizie provocată de veto-ul venit din partea Franței, Olandei și Danemarcei.

FT: Emmanuel Macron face o greșeală istorică și slăbește Uniunea Europeană

”În calitate de cetățean român, o țară care a beneficiat foarte mult de pe urma extinderii, sunt ferm convins că politica de extindere trebuie să rămână în miezul politicilor europene. Nu ne putem închipui o Uniune puternică fără să fim deschiși față de vecinii noștri și față de țări care poate cred mai mult în Uniunea Europeană decât unele țări membre. Ușile Uniunii Europene trebuie să rămână larg deschise”, a spus Cioloș, în condițiile în care doi dintre liderii care s-au opus, președintele francez Emmanuel Macron și premierul olandez Mark Rutte fac parte din familia Renew Europe și au participat joia trecută la reuniunea acestei familii politice înainte de Consiliul European, notează Caleaeuropeana.ro.

Liderii Uniunii Europene au respins, la summitul de la Bruxelles de săptămâna trecută, deschiderea negocierilor de aderare cu Skopje, din cauza opoziţiei Franţei, Danemarcei şi Olandei.