MENIU

DINU PATRICIU. Mircea Ionescu QUINTUS. Mărturisire ȘOCANTĂ făcută despre DINU PATRICIU

DINU PATRICIU. Mircea Ionescu QUINTUS. Mărturisire ȘOCANTĂ făcută despre DINU PATRICIU

DINU PATRICIU. Președintele de onoare al PNL Mircea Ionescu Quintus a declarat că îi datorează viața lui DINU PATRICIU. Povestea vieții lui DINU PATRICIU.

DINU PATRICIU. "Ani de zile am fost foarte foarte apropiați. Când a fost ales președinte la Prahova, a făcut foarte mult bine acolo, binele pe care l-a făcut în multe forme, mai ales prin acea fundație prin care trimitea mii de tineri să-și completeze studiile în străinătate. Se ferea să vorbească despre binele pe care îl face. În mod total diferit, ca om de afaceri, avea o mare inimă în care încăpea orice prieten. Dacă trăiesc acum i se datorează și lui Dinu Patriciu, am făcut o intervenție la Viena, cu avion, cu medicul. A fost omul care făcea bine în jurul lui, dar nu a avut soarta", a declarat Mircea Ionescu Quintus, la Realitatea TV.

DINU PATRICIU.Principalele declaraţii ale lui Dinu Patriciu despre economia românească:

2008: România are o şansă colosală de a creşte datorită crizei

România are o şansă colosală de a creşte tocmai datorită crizei, dacă reuşeşte să atragă capital străin şi companii care se relochează din alte ţări, a declarat omul de afaceri Dinu Patriciu, la "Gala ZF 10 ani".

DINU PATRICIU. "Avem o şansă de a creşte colosală tocmai datorită crizei, dacă reuşim să atragem companii care se relochează şi capital străin. Aşadar, cred că putem profita de această criză", a spus Patriciu.

2009: Să "deschidem uşa" companiilor care pot construi un km de autostradă pe zi

"Există în această lume cel puţin 15 companii capabile să construiască cel puţin un kilometru de autostradă pe zi. Tehnologic, financiar, organizatoric. Să le deschim uşile şi să lăsăm barmanii, ospătarii şi recepţionerii să se ocupe de ale lor", a afirmat Patriciu.

DINU PATRICIU. Medicul curant al lui Dinu Patriciu, Mihai Voiculescu, a declarat pentru MEDIAFAX, că omul de afaceri a murit la Spitalul Royal Free din Londra, cel mai probabil din cauza unei infecţii după transplantul de ficat

DINU PATRICIU "DINU PATRICIU a decedat într-un spital din Londra, cu o posibilă infecţie posttransplant, fiind exclusă orice culpă medicală. Dinu Patriciu a decedat în Spitalul Royal Free Hospital din Londra, unde mergea frecvent la control pentru monitorizarea stării de după transplant", a spus profesorul dr. Mihai Voiculescu, prieten de peste 30 de ani cu omul de afaceri şi cel care de peste 20 de ani îl îngrijea pentru diverse probleme medicale. Profesorul Voiculescu a precizat că problemele hepatice ale lui Dinu Patriciu au apărut în ultimii trei ani, timp în care au fost făcute mai multe investigaţii la Spitalul AKH din Viena, la Spitalul Niguarda din Milano, dar şi la Londra.

"Întrucât starea sănătăţii nu era bună, am început pregătirea pentru transplant. În urmă cu un an şi jumătate, Dinu Patriciu a fost supus unei intervenţii de transplant hepatic în spitalul din Milano. Problemele de serviciu însă l-au determinat să monitorizeze starea de sănătate într-un spital din Londra, respectiv Royal Free Hospital", a declarat pentru MEDIAFAX prof. Voiculescu. El a mai spus că probabil la Dinu Patriciu au apărut complicaţii posttransplant. "Este posibil, pe stare imunologică scăzută să fi dezvoltat o infecţie. Ceea ce pot să spun este că a beneficiat de cea mai bună îngrijire şi este exclusă orice culpă medicală", a precizat prof. Voiculescu.

DINU PATRICIU, afacerist, politician şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din România, a murit la vârsta de 64 de ani, anunţă Realitatea TV.

DINU PATRICIU a ajuns pe masa de operaţie la sfârşitul lunii decembrie 2012, când a fost suspus unui transplant de ficat.

DINU PATRICIU suferea de cancer.

Dinu Patriciu a ţinut mult timp prima pagina a ziarelor, dar şi primele locuri în topurile celor mai bogaţi oameni din România. Potrivit estimărilor, magnatul a avut o avere care a depăşit două miliarde de euro. Pe lângă afacerile din domeniul petrolier, Patriciu a fost şi patron de presă, a deţinut un lanţ de magazine şi a activat în domeniul imobiliar. Apoi, însă, mai multe firme pe care le-a controlat au intrat în faliment, iar angajaţii au fost disponibilizaţi. 

De la unul dintre cei mai bogaţi români, la faliment

DINU PATRICIU, ajuns miliardar in urma afacerii controversate ROMPETROL, pe care a vandut-o grupului din Kazakhstan Kazmunai, s-a apropiat de saracie la sfarsitul vietii.

DINU PATRICIU a murit! Potrivit unui comunicat de presă emis de familia omului de afaceri, Dinu Patriciu a murit într-un spital londonez în urma unei infecţii pulmonare, deşi suferea de cancer de câţiva ani buni.

Dinu Patriciu, unul dintre cei mai cunoscuti si influenti intreprinzatori si oameni de afaceri din Romania ultimilor 25 de ani, s-a stins din viata intr-o clinica londoneza. La 3 august implinise 64 de ani. Dinu Patriciu a murit inconjurat de membrii familiei, in urma unei infectii pulmonare, pentru care fusese spitalizat in ultimele zile. Funeraliile lui Dinu Patriciu vor avea loc in cercul restrans al familiei. Pe aceasta cale, familia face un apel indoliat la respectarea dorintei defuctului, ca ultimul sau drum sa ocoleasca neintelegerile, lipsa de decenta si agresivitatea de care acesta a avut prea mult parte in ultimii ani de viata si suferinta. Multumim pe aceasta cale tuturor celor care l-au cunoscut, apreciat si respectat.
Dumnezeu sa-l ierte!
Familia Patriciu

 

DINU PATRICIU a ajuns pe masa de operaţie la sfârşitul lunii decembrie 2012, când a fost suspus unui transplant de ficat.

DINU PATRICIU suferea de cancer.

Dinu Patriciu a ţinut mult timp prima pagina a ziarelor, dar şi primele locuri în topurile celor mai bogaţi oameni din România. Potrivit estimărilor, magnatul a avut o avere care a depăşit două miliarde de euro. Pe lângă afacerile din domeniul petrolier, Patriciu a fost şi patron de presă, a deţinut un lanţ de magazine şi a activat în domeniul imobiliar. Apoi, însă, mai multe firme pe care le-a controlat au intrat în faliment, iar angajaţii au fost disponibilizaţi. 

De la unul dintre cei mai bogaţi români, la faliment

DINU PATRICIU, ajuns miliardar in urma afacerii controversate ROMPETROL, pe care a vandut-o grupului din Kazakhstan Kazmunai, s-a apropiat de saracie la sfarsitul vietii.

Falimentul Mic.ro, insolventa Adevarul, vanzarea unor cladiri de birouri din portofoliul imobiliar, executarea silita din partea Raiffeisen Bank sau procesul de divort sunt doar cateva dintre necazurile care s-au abatut asupra lui Dinu Patriciu.

In urma cu doar 2-3 ani, DINU PATRICIU era considerat unul dintre cei mai bogati oameni din Europa de Est.

Averea omului de afaceri DINU PATRICIU a scăzut dramatic, conform ultimei ediţii a "Top 300 Capital Cei mai bogaţi români". Astfel, Patriciu mai avea o avere estimată la doar 250 de milioane de euro, după ce în 2007 fusese cel mai bogat om din România cu o avere estimată la peste 3 miliarde de euro.

Șase ani i-au trebuit lui DINU PATRICIU ca să spulbere cele aproximativ două miliarde de euro încasate pe Rompetrol și să cadă de pe locul întâi în Top 300 (ediția din 2007) pe locul 17 (ediția actuală), potrivit Capital.

Teoretic, DINU PATRICIU mai deținea DP Holding și Marexin. Activele imobiliare ar mai valora, probabil, aproximativ 400 de milioane de euro (câte mai sunt în Germania și cele câteva din România). Cât despre Marexin, știm doar că nu a achitat taxele datorate la stat și nici salariile angajaților.

Cine a fost DINU PATRICIU

Dan Costache Patriciu, s-a născut la data de 3 august 1950, în familia unui cunoscut petrolist din perioada interbelică, potrivit wikipedia.

Tatăl său, Valeriu Patriciu (1903-1987), a fost inginer în mine, doctor în geologie, geofizică și mineralogie și a lucrat ca geolog-șef, începând din anul 1935, în Societatea Astra Română (societate română cu capital anglo-olandez), o sucursală a trustului petrolier Royal Dutch Shell Co. Tatăl său a fost anchetat de către Parchetul Militar din România în scandalul "sondelor deviate", care a făcut valuri timp de doi ani în presa vremii. În acea vreme, Inspectoratul Minier al Statului acuza Societatea Astra Română că exploatează petrol din zone proprietate a statului, cu sonde deviate.

„Așa este, tata a fost petrolist. În momentul în care am luat decizia rațională de a trece spre petrol, de a mă îndrepta spre domeniul energiei, evident că a jucat un rol și copilăria în care auzeam despre mișcări tectonice, sinclinale... și așa mai departe. Dar probabil că exista și un destin”

Mai multe articole despre:
Dinu Patriciu Adevărul DINU PATRICIU A MURIT