MENIU

Deputatul "mitralieră" din PSD, Cătălin Rădulescu, executat la foc automat. Ce a pățit

Polițiștii din Argeș vor sesiza Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), cu privire la nerespectarea regimului armelor și munițiilor de către deputatul PSD Cătălin Rădulescu.

"Referitor la declarațiile apărute în spațiu public privind utilizarea de către o persoană publică a unei arme letale, vă informăm că Inspectoratul de Poliție Județean Argeș a efectuat un control la locul de păstrare a armelor letale autorizate pentru deținere. În urma controlului și a verificărilor anterioare, va fi sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție referitor la săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor", se precizează într-un comunicat transmis vineri de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Argeș.

Conform aceleiași surse, lui Cătălin Rădulescu i-a fost anulat și dreptul de a deține arme.

"De asemenea, în temeiul art. 129, pct. 11 din Legea 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor cu modificările și completările ulterioare, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 2.500 de lei, iar în temeiul art. 28 alin. 1 din același act normativ, a fost dispusă măsura anulării dreptului de deținere a armelor", se mai menționează în comunicat.

Deputatului PSD Cătălin Rădulescu i-a fost suspendat permisul de port-armă, în urma verificărilor efectuate de polițiști după declarațiile făcute de parlamentar în spațiul public, au declarat vineri, pentru Agerpres, surse judiciare. În același timp, șeful PSD, Liviu Dragnea a declarat că este foarte puțin probabil ca deputatul de Argeș "să mai rămână coleg cu noi".

Conform acelorași surse, Cătălin Rădulescu s-a prezentat vineri la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș, iar ulterior au fost efectuate verificări inclusiv la locul de deținere a armelor.

Polițiștii din Argeș s-au sesizat din oficiu și au anunțat, pe 14 martie, că fac verificări cu privire la respectarea regimului armelor și munițiilor, după ce Rădulescu a afirmat că deține o armă letală.

"Referitor la declarațiile apărute în spațiul public privind utilizarea de către o persoană publică a unei arme letale, vă informăm că Inspectoratul de Poliție al Județului Argeș s-a autosesizat și desfășoară activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor și al munițiilor, cu modificările și completările ulterioare", se precizează într-un punct de vedere transmis la acel moment de IPJ Argeș, citat de Agerpres.

De asemenea, Parchetul General s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de tulburare a liniștii și ordinii publice, în urma declarațiilor făcute de deputatul Cătălin Rădulescu.

Liviu Dragnea: Este foarte puțin probabil să mai rămână coleg cu noi Cătălin Rădulescu

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, la Reșița, că este foarte puțin probabil ca deputatul Cătălin Rădulescu să mai rămână în PSD, cel puțin pentru o perioadă.

'Nu putem să ne prefacem că declarațiile făcute de dumnealui au fost niște glume sau că nu sunt importante. Am vorbit cu colegii mei și, într-un termen rezonabil, vom avea o întâlnire, pentru că nu putem să facem un Comitet executiv doar pentru acest caz, dar din punctul meu de vedere este foarte puțin probabil să mai rămână coleg cu noi Cătălin Rădulescu, cel puțin pentru o perioadă. Afirmațiile sunt de o gravitate foarte mare. Dincolo de glume, de alte excese pe care le-a mai avut, să spui, ca posesor legal de arme de foc, că ești dispus să le folosești... În primul rând, nu știu dacă mai poate rămâne deținător de arme. Nu e treaba mea, pentru că nu Parlamentul se ocupă de această treabă, ci alte structuri', a afirmat Liviu Dragnea.

Liderul PSD s-a aflat vineri la Reșița alături de premierul Sorin Grindeanu și de viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, unde au avut o serie de întâlniri cu conducerea județului Caraș-Severin, cu primarii unităților administrativ-teritoriale din județ, directorii de deconcentrate și conducerile UCMR și Universității 'Eftimie Murgu' din municipiu.

Declarațiile deputatului Cătălin Rădulescu au prejudiciat partidul, iar parlamentarul trebuie să fie tras la răspundere, a afirmat vineri președintele PSD Argeș, Șerban Valeca, senator și ministru al Cercetării.

"Fiecare pasăre pe limba ei va pieri", a spus Valeca, în cadrul unei conferințe de presă, adăugând că afirmațiile făcute de Rădulescu în spațiul public au adus "un prejudiciu de imagine imens" PSD Argeș, organizație din care face parte.

Cătălin Rădulescu, deputat PSD de Argeș, a declarat, într-un interviu pentru "Adevărul": "Pentru ce mai se duc oamenii în Piața Victoriei acum și pentru ce noi nu ieșim împotriva lor cu tunurile de apă, dacă nu mai au motiv? Nu putem să transformăm în maidan, un loc în maidan, hai să facem cum se întâmplă în Franța, în America, peste tot. Noi am făcut, am cerut autorizare, să ceară și ei autorizare".

El a mai spus că are o armă AKM: "Dacă vreodată mai vine cineva cu vreo idee să schimbe statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag. Imediat! Imediat! Dar pot să ies unde vreau eu, dacă mă apucă vreo nebunie, pot să ies să trag unde vreau eu, e riscul meu și hotărârea mea".

Ulterior, Cătălin Rădulescu a declarat că a primit 150 de amenințări cu moartea și a anunțat că îi va da în judecată pe cei care au procedat în acest mod pe Facebook.