MENIU

Deputatul Cătălin Rădulescu explică bomba legislativă din modificarea Codurilor Penale

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, cel care a inițiat proiectul de modificare a Codurilor Penale, a declarat într-o intervenție telefonică în exclusivitate la Realitatea TV că noile amendamente depuse de PSD sunt în dezbatere și că urmează ca noile coduri penale să fie comparative cu țările din Europa. 

Cătălin Rădulescu a precizat că discuțiile despre CP și CPP  vor avea loc în luna februarie și vor fi discutate o dată pentru totdeauna.

Deputatul a mai continuat: "Ministrul Justiției ne-a spus că ne va trimite traducerile codurilor din cele 26 de țări. Abuzul în serviciu care în 90% din state e dezincriminat, Comisia ne spune că trebuie să punem prag, amendamentele depuse de noi sunt de discutii, de dezbateri. Sunt multe variante de lucru, nu trebuie să se inflameze nimeni, e vorba de niște amendamente care stau la baza dezbaterilor. 

Trebuie să facem o definitie așa cum a spus și CCR și Comisia de la Venetia până unde merge partea civilă la abuz și de unde începe chestiunea cu partea de incriminare penală."

Inițiatorul proiectului a spus că amendamentele sunt depuse din luna octombrie la comisie.

"Aceste amendamente sunt depuse de 3 luni la comisia specială. Nu știu cine a inventat acest lucru cu Crăciunul. Va fi o dezbatere cu codurile penale comparative cu alte țări din Europa și să nu mai permită abuzuri.", potrivit lui Rădulescu.

 

Reamintim știrea inițială!

PSD readuce la viață ordonanța 13. Chiar înainte de Crăciun, zeci de social-democrați au inițiat un proiect de lege prin care dezincriminează infracțiunea de trafic de influență. Totodată, pesediștii vor să reintroducă pragul pentru abuz în serviciu. Acum nu mai este 200 de mii de lei, ca în februarie, ci 200 de mii de EURO. Proiectul poate fi consultat aici.

 

Inițiatorul acestul proiect de lege este deputatul PSD Cătălin Rădulescu. Liviu Dragnea este beneficiar direct al noii legi. Proiectul apare la siteul Camerei Deputaților și poate fi consultat aici.

Zeci de aleși ai PSD au semnat proiectul de lege prin care pragul traficului de influență a fost stabilit la suma de 200.000 de euro. 

Cătălin Rădulescu a spus pentru Realitatea TV că își asumă acest proiect de lege. 

Cine sunt semnatarii? Babus Radu, Bălănescu Alexandru, Bontea Vlad, Bucură-Oprescu Simona, Căciulă Aurel, Căruceru Aida-Cristina, Cocoș Vasile, Cosma Andreea, Dinu Cristina-Elena, Georgescu Nicolae, Halici Nicușor, Intotero Natalia-Elena, Itu Cornel, Lupascu Costel, Macovei Silviu Nicu, Matei Călin-Vasile-Andrei, Moagher Laura-Mihaela, Neată Eugen, Nosa Iuliu, Otesanu Daniela, Paraschiv Rodica, Păle Dănut, Petric Octavian, Plesoianu Liviu Ioan Adrian, Popă Ștefan-Ovidiu, Pop Andrei, Rădulescu Cătălin-Marian, Simion Lucian-Eduard, Spânu Ion, Stancu Florinel, Stativă Irinel Ioan, Suciu Matei, Sarapatin Elvira, Toma Ilie, Ursu Răzvan-Ion, Vasilică Radu Costin, Velcea Nicolae, Virză Mihăită, Weber Mihai.

Ce prevede? 

1. Pedeapsă cu închisoarea până la 3 ani se execută la domiciliu.

2. Luarea de mită pentru altul nu mai este infracțiune.

3. Darea de mită pentru altul nu mai este infracțiune.

4. Traficul de influență pentru altul nu mai este infracțiune iar banii ori alte bunuri primite nu mai pot fi confiscate.

5. Cumpărarea de influență pentru altul nu mai este infracțiune.

6. ABUZUL ÎN SERVICIU CU PAGUBĂ SUB 200.000 EURO NU MAI ESTE INFRACȚIUNE. 

Mai multe articole despre:
Cătălin Rădulescu deputatul mitralieră