MENIU

Deputat USR: "Vă daţi seama dacă profesorii ar veni cu un revolver la cingătoare?"

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a spus miercuri, în cadrul dezbaterilor pe proiectul privind înăsprirea pedepselor în cazurile de violenţă împotriva profesorilor, că prin adoptarea legii, profesorul ar avea statut de autoritate publică şi ar putea merge în sala de clasă purtând o armă, scrie Mediafax.

"O consecinţă a adoptării acestei legi ar fi faptul că, potrivit prevederilor articolului 13 din Legea 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, persoanele prevăzute de lege care îndeplinesc o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii publice, pe perioada în care au această calitate, pot procura în scopul portului şi folosirii, arme de apărare şi pază. Armele letale, pistol sau revolver. Vă daţi seama ce ar însemna ca în sălile de clasă ar veni profesorii cu un revolver la cingătoare şi l-ar şi scoate la un moment dat ca să ameninţe elevii care li se pare lor că îi ameninţă. Eu aş fi de acord cu această lege, dacă s-ar aduce un amendament în care să-i învestim şi pe elevi în postul de autoritate publică", a comentat senatorul USR

"Să se împuşte între ei”, a adăugat senatorul PNL Alina Gorghiu. "Pentru a fi legitimă apărare, nu? Dacă profesorul scoate revolverul, să scoată şi elevul şi să vedem care trage mai repede", a continuat Alexandrescu.