MENIU

Declarațiile unui premier din altă țară

Șefa guvernului, persoana direct responsabilă de viața României, în general, a avut o conferință de presă la sediul MAI, unde a vorbit povești, despre cum să facem bine, ca să nu mai fie rău. Nimic concret despre măsuri reale de stârpire a incompetenței care a acaparat absolut toate structurile statului. Ci doar o trecere în revistă a demisiilor și controale la sediile de poliție, unde se va verifica dacă și cum sunt respectate procedurile de intervenție în caz de urgență.

Premierul Viorica Dăncilă a facut marti la sediul MAI primele declaratii dupa sedinta CSAT si demisia sefului Internelor, despre cazul crimelor din Caracal.

"Au demisionat in aceste zile seful STS si seful MAI. Au mai fost demiteri, vor mai fi. Vreau sa fie clar, aceste demisii nu inlocuiesc pedepsirea drastica a celor care au gresit. Va asigur ca vom lua in continuare cele mai stricte masuri

Cer tuturor factorilor implicati sa trateze cu maxima responsabilitate si sa prezinte cat mai repede rezultatele anchetei

Am transmis deja spre Cotroceni propunerea de numire a lui Fifor interimar la Interne. Tin sa precizez ca ma voi implica personal in eficientizarea modului in care institutiile statului se raporteaza la cetateni.

Prima sarcina a dlui Fifor va fi sa solicite de urgenta in toate judetele verificari privind modul de functionare a inspectoratelor de politie si cum sunt respectate procedurile de interventie in caz de urgenta

Ne vom asuma o analiza complexa a celor implicati in protejarea cetatenilor

Romanii trebuie sa continua sa creada in MAI", a declarat premierul.

Dăncilă a anunțat, de la sediul MAI, că este dispusă să convoace o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru votarea unei OUG pe care Guvernul e pregătește, după tragedia de la Caracal. Ea l-a atacat, fără să îl numească, și pe Klaus Iohannis, pe care l-a acuzat de politizarea dramei familiilor din Olt.

"Am discutat cu șefii de structuri din MAI despre ce trebuie să facem ca astfel de lucruri să nu se repete. Am discutat despre restructurare, despre modificări legislative, din partea MAI, STS, în ceea ce privește legislația ca să pedepsească mai drastic acest lucru.

În spațiul public s-a promovat mult lupta împotriva corupției și ea trebuie să continue. Nu s-a promovat lupta împotriva criminalilor, violatorilor. România nu e țara infractorilor, a violatorilor, a criminalilor. Ca premier, nu voi lăsa să se lipsească această etichetă, dar ne trebuie consens. Nu putem să aducem înapoi ceea ce, deja, a avut loc. Suntem alături de familii, iar cuvintele sunt sărace ca să exprime ceea ce simțim. Trebuie să luăm toate măsurile ca aceste lucruri să nu se mai repete. Să îi pedepsim pe cei vinovați și să reglementăm ca astfel de lucruri să nu se mai repete.

Am discutat cu toți cei care se pot implica. Am găsit o dorință de a reglementa lucrurile la MAI. Nu e oportun să dăm vina unii pe alții, scindează societatea. Avem nevoie de o abordare pragmatică, să aducă în prim-plan măsurile pe care le luăm. Am toată disponibilitatea de a chema Parlamentul în sesiune extraordinară pentru a da o OUG care să reglementeze lucrurile, fie că vorbim de MAI sau alte entități.

Dacă vom ieși cu declarații politice, nu vom rezolva problemele. Oamenii s-au săturat de asta. Acesta trebuie să fie calea pe care trebuie să mergem.

Voi urmări fiecare decizie, fiecare pas care se face pentru că este important ca această anchetă să se desfășoare cât mai repede, avem această datorie morală. Cetățenii și familiile așteaptă să vadă ce vor face autoritățile, ce răspuns vom da la aceste tragedii", a declarat Viorica Dăncilă.

Mai multe articole despre:
iohannis Fifor Dancila alexandra caracal