MENIU

Klaus Iohannis, atac la Guvern: România nu merită asemenea politicieni lipsiți de responsabilitate

Președintele Klaus Iohannis, aflat la Iași, cu ocazia declarării orașului Capitală Istorică a României, a ținut un discurs prin care a atacat actuala guvernare. 

Klaus Iohannis a atacat guvernarea pesedistă, pe care a acuzat-o că periclitează viitorul ţării printr-o avalanşă de măsuri cu efecte care se arată dezastruoase, potrivit realitateadeiasi.net. 

„Din păcate, la 160 de ani de la momentul pe care îl sărbătorim astăzi, în locul unirii în jurul interesului naţional şi al integrării depline în Europa, guvernanţii au preferat o hărmălaie populistă şi o jalnică ţopăială legislativă şi administrativă. În locul unei viziuni coerente, care să asigure României o dezvoltare sustenabilă, actualii guvernanţi periclitează viitorul ţării printr-o avalanşă de măsuri cu efecte care se arată dezastruoase. România nu merită asemenea politicieni lipsiţi de responsabilitate faţă de ţară”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a adăugat că Iaşul nu merită să ajungă un oraş „al investiţiilor mereu promise şi amânate“.

„Nici Iaşul, cu moştenirea sa istorică, nu merită să ajungă un oraş al investiţiilor mereu promise şi amânate, mai ales că vorbim despre proiecte vitale, precum autostrada ori spitalul regional. Unirea din urmă cu 160 de ani ne obligă să facem totul pentru a reda speranţa românilor într-un viitor în care ţara să fie bine guvernată, iar cetăţenii respectaţi“, a precizat Iohannis.

UPDATE ora 18.00: Președintele a ajuns la Palatul Culturii unde va avea loc ceremonia de decernare Iaşului a titlului de „Capitală Istorică a României”.

Coroană de flori depusă la Trei Ierarhi

Câteva zeci de persoane l-au așteptat pe șeful statului pe Pietonalul Ștefan cel Mare.

Președintele i-a salutat pe o parte dintre cei veniți și a discutat preț de câteva secunde cu câțiva ieșeni. O parte dintre cei veniți pe pietonal i-au scandat numele președintelui.

Iohannis a depus o coroană de flori la Biserica Trei Ierarhi. Președintele nu a făcut nicio declarație la ieșirea din biserică.


Discurs Klaus Iohannis, de la Iași: 

  • 160 de ani de la prima Unire a românilor și pentru evoca pe domnul Unirii. Al Ioan Cuza
  • Moldova a fost prima dintre provinciile românești care a aderat la idealurile revoluției de la 1848.
  • Dreptate și Frăție a reprezentat prima deviză a tricolorului inspirată de idealurile revoluției franceze
  • unitatea națională este singura cale spre o societate modernă 
  • politicienii, elitele au datoria de a se prezenta în fața cetățenilor cu idei și rezultate
  • Educația și infrastructura trebuie să fie prioritățile unei guvernări responsabile. Din nefericire, guvernanții au preferat o hărmălaie populistă și o jalnică țopăială legislativă.
  • actualii guvernanți periclitează viitorul țării, România nu merită asemenea politicieni, nici Iașiul nu merită să fie un oraș al investițiilor mereu promise sau amânate, precum autostrada sau alte investiții.
  • Vă doresc să vă bucurați de prestigiul de Capitală istorică mulți ani.
  • sunt convins că aici la Iași prin fapte veți contribui la construirea viitorului pe care România îl merită, vă felicit, La mulți ani!

 

Președintele a ajuns la Iași în miercuri după-amiază și a mers direct la Biserica "Trei Ierarhi" ca să depună o coroană de flori la mormântul lui Alexandru Ioan Cuza.

Mai multe articole despre:
Iaşi Klaus Iohannis