MENIU

Decizia fără precedent a CCR. Nu se mai fac declarații

Preşedintele Curţii Constituţionale (CCR), Valer Dorneanu, a anunţat miercuri că plenul CCR a decis că nu se vor mai face comunicări prin declaraţii, toate deciziile urmând a fi anunţate prin comunicate de presă, informează Realitatea TV.

Decizia CCR de a nu se mai face declaraţii de presă prin care să se anunţe hotărârile luate de judecători a fost luată în ziua în care pe ordinea de zi se află excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Avocatului Poporului împotriva legii 90/2001 care le interzice condamnaţilor penal să fie membri ai Guvernului.

Dorneanu a justificat luarea deciziei de a renunţa la declaraţiile de presă prin faptul că CCR preia astfel exemplul celorlalte instanţe, care nu comunică prin declaraţii, ci prin comunicate. 

Dorneanu a ieşit, marţi, din sala de şedinţă a CCR şi i-a anunţat pe jurnaliştii care aşteptau declaraţii că în plenul CCR s-a decis ca orice comunicare să se facă exclusiv prin intermediul unui comunicat de presă, remis după şedinţele CCR. Dorneanu a spus că, astfel, se preia exemplul celorlalte instanţe. La ora transmiterii acestei ştiri, şedinţa CCR continuă.