MENIU

Dean Thompson trasează Guvernului o sarcină față de managerii din companiile de stat

Însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite ale Americii la București, Dean Thompson, a afirmat, luni, că Guvernul României trebuie să se asigure că la conducerea companiilor controlate de stat sunt selectați manageri privați profesioniști printr-o procedură transparentă și fără influențe politice.

"Primul pas către o bună guvernanță corporativă este să ai oamenii potriviți — competenți, cu experiență și profesioniști — în consiliul director. Guvernul român trebuie să se asigure că entitățile controlate de stat sunt conduse de manageri privați profesioniști selectați printr-un proces transparent și competitiv, fără influențe politice", a spus diplomatul, la forumul "Noi perspective de cooperare româno-americane în baza Parteneriatului Strategic". Thompson a arătat că guvernul de la București ar trebui să le ofere managerilor respectivi puterea de a lua decizii de afaceri potrivite "fără teama de interferențe din partea oficialilor guvernamentali în afacerile interne" ale companiilor pe care aceștia le conduc.

"Capacitatea de a lua decizii potrivite, ca parte guvernării corporative, are avantaje adiționale, deși deseori necunoscute — consolidează o companie împotriva amenințării corupției și ajută economia unei țări să crească", a adăugat diplomatul american. El a explicat că buna guvernanță corporativă stabilește un set de reguli care face ca actele de corupție să fie mai dificil de realizat.

 Mai multe pe Agerpres